Primarul Timișoarei și-a scos în stradă toți angajații, la curățenie

și-a scos în stradă toți angajații Nicolae Robu minte Nicolae Robu vrea să candideze din nou

Primarul Timișoarei și-a scos în stradă toți angajații, la curățenie. Mai precis, Nicolae Robu i-a luat de mânecuță pe toți cei 250 de angajați ai societăţilor din subordinea municipalităţii la făcut curățenie pe străzi de la prima oră a zilei, în cadrul campaniei „Timișoara curată”. Acestora s-au alăturat și condamnați cu drept de muncă de la penitenciarul Timișoara.

„Am declanşat prima etapă a campaniei Timişoara curată, de la ora 8.00, când au fost trimişi pe străzi peste 250 de lucrători de la toate societăţile municipalităţii şi o parte de la penitenciar, cu misiunea de a face curat pe principalele artere, pe carosabile şi pe trotuare, din centru spre periferie”, a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă ce poate fi vizualizată și pe Facebook.

Cu lopeți vor răzui pe lângă borduri, cu mături vor strânge mizeria respectivă, pentru că s-a creat o adevărata pojghiță pe lângă borduri pentru că nu s-au spălat străzile de multă vreme.

Primarul din Timișoara a vrut să radă stratul de praf şi pământ de lângă borduri, care se va aduna în saci, care vor fi colectaţi în maşini. După aceasta societatea Aquatim va spăla ulterior carosabilul şi trotuarele cu apă sub presiune, inclusiv pe străzile din cartiere.

Deşi a fost recent contractat, prin licitaţie, un operator de salubritate, nu poate intra pe teren decât în luna aprilie, întrucât are termen 90 de zile pentru a se organiza şi a-şi aduce în Timişoara utilajele necesare, pe care acum le cumpără.

„Am considerat că nu putem lăsa oraşul în starea de insalubritate în care a ajuns şi fiecare societate a primăriei a primit o zonă de care se va ocupa în cadrul acestei campanii. Sigur, mă aştept şi la critici, dar nu puteam lăsa oraşul în insalubritate. Consider că este o situaţie de forţă majoră şi trebuie să facem cu toţii ceea ce este necesar pentru binele public”, a mai spus Robu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ