Sesizarea premierului Dăncilă împotriva președintelui pe tema numirii miniștrilor interimari, dezbătută de CCR

Sesizarea premierului Dăncilă împotriva președintelui Iohannis pe tema numirii miniștrilor interimari va fi dezbătută de Curtea Constituțională

Sesizarea premierului Viorica Dăncilă împotriva președintelui Klaus Iohannis pe tema numirii miniștrilor interimari va fi dezbătută, miercuri, de Curtea Constituțională. Şedinţa este programată să înceapă la ora 10.00, iar punctele de vedere cu privire la dosar au fost trimise de către părţile implicate până în 11 septembrie.

Curtea Constituțională a României va dezbate cererea de soluționare a conflictului juridic de natura constituțională dintre prim-ministrul Guvernului României, pe de o parte, și președintele României, pe de altă parte, se arată pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Curţii Constituţionale, publicată pe site-ul instituţiei.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joia trecută, că a fost sesizată Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui de a numi miniştri interimari.

„Este absolut incalificabil modul în care candidatul Iohannis se foloseşte de tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale pentru a-şi lansa mesajele de campanie. Miercurea trecută refuza nejustificat numirea de miniştri în Guvernul României. O săptămână mai târziu, domnul Iohannis blochează din nou numirea miniştrilor interimari în Guvernul României, refuzând de data aceasta să dea un răspuns. Suntem într-o situaţie fără precedent, o situaţie de confuzie şi dezechilibru generată de comportamentul iresponsabil şi egoist al preşedintelui. Domnul preşedinte Iohannis are obsesia blocajelor.”, a susţinut Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a respins categoric toate propunerile înaintate pentru miniştrii interimari pentru ministerele deţinute de ALDE, partid ai cărui reprezentanţi s-au retras din Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ