Sesizarea în care Oprescu reclamă că nu-i sunt respectate drepturile, trimisă la Colegiul Medicilor

Sorin oprescu
Sorin Oprescu a țncălcat legea și atunci când a angajat casele de avocatură

Colegiul Medicilor

Sesizarea în care primarul suspendat Sorin Oprescu reclamă că nu-i sunt respectate drepturile la tratament a fost trimisă de la Ministerul Sănătăţii la Colegiul Medicilor, care va face verificări în acest caz.

Avocaţii lui Sorin Oprescu au reclamat, iniţial, la Ministerul Sănătăţii comportamentul personalului medico-sanitar de la Arestul Capitalei, arătând, într-o sesizare înregistrată pe 9 octombrie, că nu se respectă drepturile edilului, arestat din 6 septembrie, şi nu i se acordă tratament şi hrană adecvate bolilor de care suferă.

Apărătorii lui Sorin Oprescu au cerut Ministerului Sănătăţii să verifice „neregulile din cadrul cabinetului medical aflat în serviciul de arest preventiv”, arătând că doctoriţa de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei ar refuza să îl lase pe acesta să facă noi analize şi investigaţii medicale, aşa cum au recomandat medicii care l-au consultat până acum.

Avocaţii lui Sorin Oprescu spun că, deşi cererea trimisă Ministerului Sănătăţii este similară cu cea depusă la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu” – Policlinica MAI din Bucureşti, are la bază noi documente care pot dovedi lipsa de reacţie „aproape în mod voit” a cadrului medical. Aceştia au precizat că există rapoarte ale celuilalt medic de pe tura cabinetului din Arestul Central, în care acesta recomanda lăsarea lui Oprescu la spital, pentru noi consultaţii.

Viorel Mocanu a mai spus că sesizarea făcută la Ministerul Sănătăţii a fost transmisă la Colegiul Medicilor, care urmează să o soluţioneze. Pe de altă parte, avocaţii lui Sorin Oprescu spun că nu vor face publice rezultatele investigaţiei făcute miercuri la Centrul Oncologic de Diagnostic şi Tratament Fundeni, întrucât acestea sunt referitoare la o suspiciune de cancer, boală în cazul căreia diagnosticul nu trebuie aflat de pacient de la televizor, în astfel de cazuri fiind asigurată inclusiv consiliere psihologică.

„S.O. este suspect de cancer pulmonar, aşa că nu poate nimeni să facă breaking news cu rezultatul analizei, să îl informeze prin intermediul tv-ului că are cancer şi că eventual urmează să decedeze curând”, arată avocaţii şi membrii familiei lui Oprescu.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. ACEST NESIMTIT VREA SA O DUCA IN PUSCARIE MAI BINE CA ACASA. CAND A FURAT DE LA CETATENI NU AVEA DIABET, NU SIMTEA CA TREMURA???? ESTE LA FEL CU CEL MAI JOSNIC HOT DE PE STRADA, CARE MACAR ATUNCI CAND EST PRINS MERGE FARA ATATA TEATRU SI ISI ISPASESTE PEDEAPSA, MAI ALES CA ASTIA GEN OPRESCU FAC FOARTE PUTINA PUSCARIE CA DE SUNT” INTELECTUALI”. ESTE UN PEBNIBIL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here