Senatul se mișcă repede în cazul Bodog

Senatul se mișcă repede în cazul Bodog
Foto: Digi24

Cererea DNA de ridicare a imunității senatorului Florian Bodog a început deja să fie proceată de Comisia Juridică. Senatul se mișcă repede în cazul Bodog.

DNA a solicitat Senatului ridicarea imunității fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, pe care procurorii îl acuză de abuz în serviciu și fals intelectual.

Senatul se mișcă repede în cazul Bodog, cererea DNA nu va mai aștepta luni de zile

Președintele Comisiei juridice a Senatului, pesedistul Robert Cazanciuc, a anunțat că a discutat deja solicitarea DNA în ceea ce-l privește pe Florian Bodog.

„Comisia juridică a Senatului a discutat, luni, de la ora 11.00, solicitarea Parchetului General pentru începerea urmăririi penale în cazul senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Am solicitat 14 zile Biroului Permanent al Senatului în care să facem această procedură internă. Acest termen va curge de la data la care Biroul Permanent se va reuni. Am stabilit ca în prima ședință să fie invitat domnul Bodog pentru a se apăra”, a precizat Cazanciuc.

Atitudinea este total diferită decât aceea adoptată în cazul Tăriceanu, când aceiași senatori au tergiversat mai bine de jumătate de an o solicitare identică a DNA, respectiv ridicarea imunității liderului ALDE pentru a putea fi anchetat într-un dosar legat de fapte petrecute pe vremea când Tăriceanu era premier.

În ceea ce-l privește pe Florian Bodog, acesta este acuzat de procurorii anticorupție săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, respectiv de facilitarea încasării unor drepturi salariale necuvenite pentru o consilieră de a sa pe vremea când era ministru.

”În perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară.

Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”, sunt acuzațiile concrete pe care DNA i le aduce lui Bodog.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.