Șeful STS, Ionel-Sorinel Vasilca, a demisionat. El spune că demisia nu vine ca urmare a unei „umbre de vinovăție”

sursa foto: Google
sursa foto: Google

Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Ionel-Sorinel Vasilca, a demisionat după scandalul crimelor de la Caracal. El a anunţat, luni, că a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis, demisia sa din funcţie.

Vasilca spune că a demisionat pentru a nu afecta prestigiul instituţiei și nu ca „urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie”

„Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Preşedintelui României demisia mea din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie în exercitarea funcţiei de preluare şi localizare a apelurilor de urgenţă 112 de către STS, a neglijenţei mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităţilor care privesc datoria mea şi a tuturor angajaţilor de a garanta funcţionarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare şi a celor pe linia 112”, comunicat semnat de general-locotenent ing. Ionel-Sorinel Vasilca.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este acuzat că oferit târziu date legate de localizarea Alexandrei, fata de 15 ani ucisă de Gheorghe Dincă. Victima a sunat de 3 ori la 112, iar cei iar cei de la STS au dat adrese greșite polițiștilor.

În replică, STS a anunţat, sâmbătă, că în cazul Caracal nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice şi dacă există o problemă este legată doar de comunicarea întârziată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here