Şeful Romarm şi Piţurcă jr. , lăsaţi liberi după 6 ore de audieri la Tribunalul Bucureşti!

Procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Alexandru Piţurcă şi a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu. Propunerea de arestare a celor doi a fost judecată de Tribunalul București marți noaptea.

CITEŞTE ŞI: Alex Piţurcă, reţinut de DNA!

Noaptea trecută, în jurul orei trei, Alexandru Pițurcă a ieșit pe ușile Tribunalului București. Instanţa a respins propunerea de arestare preventivă şi l-a plasat sub control judiciar, ca şi în cazul tatălui său. Ambii sunt acuzaţi de cumpărare de influenţă.

„Control judiciar pentru ambii inculpați. Deci, Alex se duce în partea cealaltă, la centru, face formele, și pleacă. Instanța a dispus măsura alternativă, măsura de control judiciar. Vedem cum o să fie motivată. Da, după nu știu câte ore de nesomn, asta e”.

Procurorii DNA au solicitat marţi Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Reţinut de DNA

Alexandru Piţurcă a fost anterior reţinut de autorităţi, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar, Victor Piţurcă este cercetat în libertate, sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

„Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)”, arată anchetatorii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here