Şeful Inspecţiei Judiciare se pensionează cu o pensie de 6.500 de euro

Cerberul magistraţilor pentru următorii trei ani

Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare, se pensionează, începând cu 1 iulie. Acesta va încasa, 6.500 de euro pe lună, pensie mai mare decât salariul net pe care l-a avut.

Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat pensionarea lui Lucian Netejoru, șeful Inspecției judiciare (IJ). Netejoru va ieși la pensie, începând cu data de 1 iulie, și va încasa o pensie de 6500 de euro pe lună, potrivit presshub.ro.

CITEŞTE ŞI: Portretul lui Lucian Netejoru, cel mai iubit magistrat de către Liviu Dragnea

Potrivit ordinii de zi soluționate ieri, Lucian Netejoru va pleca din magistratură alături de alți 12 colegi judecători.

Ce salariu are

Anul trecut, Netejoru avea un salariu la IJ de 26.000 de lei pe lună net. Având în vedere că pensia magistraților este în cuantum de 80% din salariu brut din ultima lună de activitate, rezultă că acesta va încasa o pensie de aproximativ 32.000 de lei net pe lună, adică 6.500 de euro.

Legea privind statutul procurorilor și judecătorilor prevede că „Judecătorii, procurorii (…) se pot pensiona la cerere și pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, și sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.”

Această prevedere, însoţită de includerea contributiilor în salariul brut, face ca pensiile calculate în acest mod să poată depăşi salariile nete din timpul activităţii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here