Şefa Electrica, demisă cu doar câteva luni nainte de terminrea mandatului! Pentru asta, statul român trebuie să-i dea despgubiri de 400.000 de euro

Șefa de la Electrica SA a fost dată afară din funcție, înainte ca mandatul de patru ani să se încheie, la termenul prevăzut. Asta înseamnă că directorul general al Electrica SA, Corina Popescu, va primi o compensație financiară de 400.000 de euro.

La Electrica SA, Statul Român deține cel mai mare pachet de acțiuni. Consiliul de Administrație de la Electrica SA a votat în unanimitate pentru demiterea Corinei Popescu din fruntea acestei companii.

Conform contractului prin care Corina Popescu a fost mandatată să preia șefia Electrica SA, în caz de demitere, aceasta va primit compensații financiare de 400.000 de euro. Corina Popescu a fost numită în funcție acum trei ani și patru luni, pentru o perioadă de patru ani.

CITEŞTE ŞI: La pizzeria hoață din Predeal. „Curentat” de Electrica, vicele PSD și-a dat demisia din partid

Revocarea mandatului va intrat efectiv în vigoare la data de 16 mai 2022. Cel care va prelua mandatul de director general la Electrica SA este Alexandru Chiriță, care va ocupa funcția pentru o perioadă de trei luni, cu posibilitatea ca mandatul să fie prelungit ulterior.

Consiliul de Administrație de la Electrica SA a decis să demareze o procedură externă de recrutare a unei persoane competente pentru a ocupa funcția de director general.

Statul Român deține la Electrica SA, cel mai mare furnizor de energie electrică din România, un procent de 49 la sută din acțiuni.

Comunicat Electrica

„Electrica informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în cadrul şedinţei din data de 5 mai 2022, Consiliul de Administraţie al Societăţii (CA) a hotărât revocarea dnei. Georgeta-Corina Popescu din funcţia de director general, fără justă cauză, începând cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentând ultima zi în care contractul de mandat produce efecte”, se menţionează în raport.

Totodată, potrivit sursei citate, CA a hotărât numirea lui Chiriţă Alexandru-Aurelian în funcţia de director general interimar, începând cu data de 17 mai 2022, pentru o perioadă de 3 luni „sau până la numirea unui nou director general, respectiv până la revocare, oricare dintre aceste date intervine prima, cu posibilitatea revocării mandatului acordat oricând în perioada de 3 luni”.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Cum văd eu ca cetățean situația demiterii Fecioarei Corina ! Trebuie să fi prea prost ca cetățean să nu ai o suspiciune în legătură cu o așa formă de demitere fructuoasă unde societatea renunță conștient la o sumă de <> considerabilă și în timp ce o sancționează prin demitere îi face un cadou<>care după părerea mea este o formă mascată de a mulțumi financiar pentru pastrarea secretelor din firma făcute cadou unei colaboratoare sârguincioasă ce a dansat după interesele firmei !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.