Ședință extraordinară a CGMB, pentru a lămuri cum voia Primăria să facă târgul din Piața Victoriei

rectificare bugetară la Primăria Capitalei

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) se va întruni vineri, într-o şedinţă extraordinară, pentru a clarifica situaţia organizării târgului de Crăciun în Piaţa Victoriei şi a modului în care a fost luată această decizie. Tot vineri va fi dezbătut proiectul de hotărâre iniţiat de USR prin care se propune ca Piaţa Victoriei să fie spaţiu rezervat protestelor.

Şedinţa extraordinară a CGMB este programată vineri, de la ora 15.00, iar pe ordinea de zi se află trei puncte.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, precum şi directorii instituţiilor din subordinea municipalităţii vor da explicaţii în ceea ce priveşte situaţia organizării Târgului de Crăciun „Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă” în Piaţa Victoriei şi modul în care a fost luată această decizie.

De asemenea, municipalitatea va pune la dispoziţia consilierilor generali, potrivit celui de-al doilea punct de pe ordinea de zi, toate documentele oficiale emise de primarul Gabriela Firea, Primăria Capitalei, CGMB, PROEDUS, ARCUB, Inspectoratul Şcoalar sau orice altă instituţie din subordinea primăriei, care au stat la baza deciziei de a organiza acest târg în faţa Palatului Victoria, precum şi a altor documente emise după luarea deciziei.

La al treilea punct aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB se află proiectul de hotărâre iniţiat de USR, prin care se propune ca Piaţa Victoriei să fie rezervată manifestaţiilor civile, sindicale sau oricăror altor proteste.

Convocarea CGMB în şedinţă extraordinară pentru a oferi explicaţii despre târgul din Piaţa Victoriei vine după ce sâmbătă dimineaţă au izbucnit proteste în faţa Guvernului, ca urmare a deciziei Primăriei Capitalei de a organiza un târg de Crăciun în piaţă, în condiţiile în care aceasta a devenit locul tradiţional de desfăşurare a manifestaţiilor antiguvernamentale. Au avut loc ciocniri între protestatari şi jandarmi, iar trei dintre manifestanţi au fost amendaţi cu 7.000 de lei, după ce un bătrân de 71 de ani ar fi fost agresat, după spusele Jandarmeriei. De asemenea, protestatarii au demontat schelele, scena şi gardurile instalate de angajaţii Primăriei Capitalei.

Ulterior, municipalitatea a anunţat că va muta într-o altă zonă Festivalul de colinde care ar fi urmat să fie organizat în Piaţa Victoriei în perioada 5 – 17 decembrie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here