ŞEDINŢĂ DE URGENŢĂ după ce primarii bucureşteni au reclamat că nu au căldură în şcoli!

sursa foto: Image source: Mihai Cojocaru, RFI
sursa foto: Image source: Mihai Cojocaru, RFI

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti se reuneşte vineri pentru a discuta despre reluarea cursurilor în şcoli.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a anunțat că CMBSU a fost convocat în şedinţă începând cu ora 10.00, pe tema reluării activităţilor didactice în Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că şcolile se vor redeschide în format fizic pe 8 februarie pentru majoritatea copiilor, odată cu debutul semestrului al doilea.

Miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii urmează să emită un ordin comun pentru redeschiderea şcolilor începând cu data de 8 februarie.

„În unanimitate, am decis următoarele lucruri: începând de luni, când începe semestrul II, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. Trebuie să respectăm şi situaţia din fiecare localitate, să ţinem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate şi pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte, fiindcă noi ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure şi pentru copii şi pentru dascăli”, a declarat Klaus Iohannis l începutul săptămânii.

Cu doar câteva zile înainte de începerea școlii, mai mulți directori din Sectorul 5 au reclamat că au probleme cu apa caldă și căldura în unitățile de învățământ. În acest sens, Primăria Sectorului 5 a trimis o sesizare către Primăria Municipiului București, în care se solicită găsirea unor soluții rapide. Primarul Cristian Popescu Piedone a subliniat faptul că în nicio școală din sector nu va fi permisă folosirea de aeroterme sau altor tipuri de aparaturi.

La nivelul Sectorului 5, un număr mare de unități școlare (17 școli și grădinițe) sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, livrarea apei calde și a căldurii fiind efectuată de Compania Municipală Termoenergetica București. Dintre acestea, 9 școli și grădinițe au probleme cu căldură: Liceul Ștefan Odobleja, Școala Gimnazială nr. 126, Școala Gimnazială nr. 131, Școala Gimnazială nr. 144, Școala Gimnazială nr. 188, Școala Gimnazială nr. 280, Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, Grădinița nr. 35 și Grădinița nr. 185. Din cele 55 de unități de învățământ, 38 au centrală termică.

„Primăria Sectorului 5 a trimis o sesizare către Primăria Municipiului București, în care se solicită găsirea unei soluții rapide la problema expusă, având în vedere că în doar câteva zile, mai exact, în 8 februarie, preșcolarii și elevii urmează să revină fizic în unitățile de învățământ. Soluționarea acestei probleme este esențială, astfel încât procesul educativ să se desfășoare în condiții optime. Totodată, Primăria Sectorului 5 a menționat în sesizarea transmisă Primăriei Capitalei faptul că, deși calitatea agentului termic furnizat nu este la parametrii corespunzători, facturile emise de Compania Municipală Termoenergetica București sunt din ce în ce mai mari, aspect care nu se justifică”, a anunțat Primăria Sectorului 5.

Primarul Cristian Popescu Piedone a subliniat faptul că în nicio școală din sector nu va fi permisă folosirea de aeroterme sau altor tipuri de aparaturi, decât cele prevăzute în proiectul tehnic. În cazul în care în unele unități de învățământ temperatura va fi prea scăzută, Primăria Sectorului 5 va discuta cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București pentru a desfășura cursurilor online.

„Copiii merită să se reîntoarcă la școală, însă nu cu orice preț. Trebuie să ne gândim în primul rând la sănătatea lor. Nu putem să îi ținem în frig! În nicio școală din Sectorul 5 nu va fi permis să se folosească tot felul de improvizații pentru a încălzi sălile de clasă. Este important ca elevii să înceapă cursurile în condiții optime și în siguranță.” a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here