Sectorul 1 – Vizită electorală cu buchete de ambrozie la edilul Dan Tudorache

grădinița de vacanță, Tudorache, Pădurea Băneasa, Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 1, Primăria Sectorului 1, Primarul Tudorache, Daniel Tudorache
Primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache

Președintele PNL Sector 1 împreună cu doi consilieri liberali, au venit să-l certe pe primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, că nu a luat măsuri de combatere a răspândirii ambroziei, acuzându-l, că nu pune în aplicare o lege adoptată în acest sens de Parlament, la inițiativa PNL.

Legea 62/2018, inițiată de PNL, privind combaterea ambroziei, prevede amendarea cetățenilor pe ale căror terenuri crește buruiana nocivă. Legea în sine nu oferă autorităților pârghii reale pentru a opri răspândirea ambroziei, în realitate, prin acest act normativ, practic nu se urmărește combaterea răspândirii ambroziei, ci amendarea cetățenilor pe ale căror terenuri crește această buruiană nocivă. Este de fapt o lege goală de conținut, care nu oferă autorităților locale pârghii reale de a opri răspândirea ambroziei.

Dan Tudorache: „Primăriile trebuie să inventarieze terenurile cu ambrozie”

Primarul Dan Tudorache a spus că “Prin acest act normativ avem obligația să inventariem terenurile pe care există ambrozie, să somăm proprietarii să ia măsuri și, în cadrul unei comisii mixte, din care și noi facem parte, să-i amendăm pe cei care nu se conformează, lucruri pe care le-am făcut deja”. Primarul a promis că va reveni cu amănunte legate de numărul de terenuri identificate, numărul de somații trimise și numărul de amenzi aplicate contravenienților.

„Așa cum în Consiliul Local consilierii opozitiei resping tot, fără argumente, proiecte de hotărâri de consiliu esențiale pentru cetățeni, tot așa se întâmplă și în acest caz, în care grija pentru cetățean rămâne doar la nivel declarativ. Primăria Sectorului 1 a pus deja în aplicare legea, dar ambrozia nu dispare prin somații și amenzi, pe care de multe ori proprietarii de terenuri nici nu le plătesc “ a mai spus primarul Dan Tudorache.

Amenzile sunt cuprinse între 750 de lei și 5.000 de lei pentru persoanele fizice sau între 5.000 și 20.000 de lei pentru cele juridice.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.