Sectorul 1: Corp nou de clădire pentru preșcolarii de la Grădinița nr. 146

Sectorul 1

Primarul din Sectorul 1, Dan Tudorache, a inaugurat joi un nou corp de clădire la Grădinița nr. 146, care va adăposti 6 grupe de 150 de copii.

Astfel, umărul de locuri în grădinițele Sectorului a ajuns la 6.500. În plus, ca toți preșcolarii din Sectorul 1, și micuții de la Grădinița nr. 146 vor beneficia în acest an școlar de două opționale/săptămână, fără ca părinții să achite contravaloarea acestora. Programul educațional intitulat „Grădinița pentru toți” este gratuit pentru părinți, costul predării disciplinelor opționale fiind suportat integral de la bugetul local al Sectorului 1.

Proiectul prevede ca preșcolarii de la grupa mică să beneficieze de un opțional „Limbă străină” cu două ședințe pe săptămână, iar cei de la grupele mijlocie și mare vor avea un opțional „Limbă străină” și un opțional „Dezvoltare personală”, ambele cu câte două ședințe pe săptămână.

CITEȘTE ȘI Clotilde Armand fuge de o confruntare cu Daniel Tudorache. A refuzat dezbaterea propusă de GÂNDUL LIVE!

Primarul Tudorache: „Le oferim copiilor noștri cele mai bune condiții”

Sectorul 1

„Așa cum am promis la începutul mandatului, în Sectorul 1 am investit masiv în modernizarea infrastructurii școlare și în diversificarea ofertei educaționale pe care o punem la dispoziția copiilor care învață în școlile și grădinițele noastre. Totul pentru a le oferi copiilor noștri, încă de la vârste fragede, cele mai bune condiții pentru a performa și a reuși în viață”, a declarat primarul Dan Tudorache.

Procesul electoral în Sectorul 1, în condiții de siguranță sanitară

Primarul Tudorache a dat asigurări că în Sectorul 1 alegerile locale de duminică se vor desfășura în condiții de siguranță sanitară deplină atât pentru cetățenii cu drept de vot, cât și pentru membrii secțiilor de votare.

Edilul a precizat că administrația locală a Sectorului 1 va asigura măști de protecție și mănuși pentru toate persoanele care se vor prezenta la vot, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. În plus, va fi realizată nebulizarea tuturor unităților de învățământ, urmând ca luni și marți acestea să fie dezinfectate din nou pentru ca elevii să se întoarcă în siguranță la școală.

„Doresc să-i asigur pe toți cetățenii din Sectorul 1 că în această zonă administrativă procesul electoral se va desfășura în condiții de deplină siguranță sanitară. Am luat măsuri pentru ca toate clădirile în care sunt amenajate secții de votare să fie dezinfectate și dotate cu toate materialele necesare desfășurării în cele mai bune condiții a procesului de vot și pentru a înlătura orice risc de infectare cu noul coronavirus atât a electoratului, cât și a membrilor secțiilor de votare”, a mai spus primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here