Secția specială face zid în jurul nașului Tudorel

Secția specială face zid în jurul lui nașului Tudorel În războiul Toader - Lazăr, ministrul Justiției și Secția specială se apără reciproc

Secția specială face zid în jurul lui nașului Tudorel și asta pentru că șeful ei, Gheorghe Stan susține că Toader trebuia să dea contestata OUG 7 pentru a contracara „obstacolele” ridicate de Augustin Lazăr.

Gheorghe Toader a ieșit la rampă având-o în stânga pe Adina Florea. Care însă a avut doar rol de decor, nu a scos un cuvânt.

Culmea: Augustin Lazăr e scos vinovat pentru apariția OUG 7!

Întărit de protecția care venea de la stânga, Gheorghe a susținut că Augustin Lazăr ar fi de fapt de vină pentru apariția OUG 7: „Deşi au existat multe semnale pozitive din partea magistraţilor, în sensul primirii cu deschidere a înfiinţării acestei secţii, încă de la momentul operaţionalizării acesteia am întâmpinat obstacole din partea conducerii Ministerului Public, este vorba de procurorul general, în asigurarea bazei logistice, a dotărilor, a elaborării organigramei, dar şi în modul de interpretare a principiilor care guvernează activitatea Ministerului Public. În acest context, pentru depăşirea acestor piedici, legiuitorul a trebuit să intervină în mod excepţional prin trei acte normative de natură a clarifica prevederile legale necesare bunei funcţionări a secţiei speciale (OUG nr. 90 și 92 la sfârșitul lui 2018 și nr 7 în acest an – n.r.)”.

Prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Parchetului General a venit pronto și reacția lui Augustin Lazăr: „Procurorul general al PÎCCJ respinge acuzaţiile nefondate ale domnului Gheorghe Stan. (…) În relaţia cu secţia nou înfiinţată a manifestat întotdeauna deschidere la dialog şi sprijin pentru asigurarea tuturor condiţiilor necesare funcţionării, acestei secţii asigurându-i-se, uneori prin eforturi deosebite şi în detrimentul altor compartimente, condiţiile necesare înfiinţării şi funcţionării”.

Concret, Lazăr transmite că Secția specială a beneficiat de fonduri obținute prin diminuarea resurselor destinate altor secții – diminuare decisă de procurorul general. Și tot demersurilor făcute de procurul general datorează Secția specială obținerea noului sediu. Acela pe care Gheorghe Stan îl ferește de camerele jurnaliștilor cu ajutorul jandarmilor, deși este vorba despre o banală instituție publică, nu de vreun obiectiv protejat.

Amintim că șeful Secției speciale a pledat cauza OUG 7 într-un moment în care protestele organizate de magistrații care cer abrogarea aceleiași ordonanțe sunt în toi, Opoziția cere în plus și demisia ministrului Toader iar UE critică pe toate căile existența Secției speciale.

Stan și Florea vor fi controlați de Inspecția Judiciară a CSM

Pe lângă acuzațiile aduse lui Lazăr și pledoaria pro OUG 7, Gheorghe Stan a susținut și că majoritatea (70%) dosarelor în care sunt acuzați magistrați, preluate de Secția specială de la DNA, au fost deschise ”din oficiu”. Afirmațiile făcute de Stan nu numai că au fost contrazise de membri ai Sectia pentru Procurori din DNA, dar această Secția a și decis, astăzi, să sesize Inspectia Judiciară.

Ca urmare, activitatea Secției speciale conduse de Gheorghe Stan și Adina Florea va fi controlată de inspectorii judiciari, în context Stan și Florea fiind suspectați de ”manipulare și scurgere de informații”.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here