Secţia pentru procurori a CSM ia în discuţie prelungirea delegării Laurei Kovesi la PG

Candidează Kovesi la Cotroceni?
Laura Codruța Kovesi

În şedinţa din 4 iunie, procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) iau în discuţie propunerea venită din partea procurorului general interimar Bogdan Licu de prelungire a delegării în funcţii de conducere, respectiv în funcţii de execuţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalgta Curte de Casaţie şi Justiţie a 7 procurori, printre care şi Laura Kovesi.

Pe ordinea de zi din 4 iunie se regăseşte propunerea „de prelungire a delegării în funcţii de conducere, respectiv în funcţii de execuţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a procurorilor BRĂDICEANU SIMONA, CHEREJI IOAN ALEXANDRU, ŞANDRU IOAN, CRISTODOR ADRIANA DENISA, RUSU CARMEN SIMONA, KOVESI LAURA CODRUŢA, MIRCEA ADRIAN”, se arată pe site-ul CSM.

Laura Codruta Kovesi are grad de procuror de tribunal si ocupă în acest moment funcţia de procuror în cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sibiu.

Ea a fost delegată de fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, la Parchetul General – Serviciul îndrumare şi control după demiterea de la DNA. Această delegare expiră pe 11 iulie 2019.

Curtea de Apel Bucuresti a obligat luna trecută Secţia pentru procurori a CSM să-i recunoască fostei şefe a DNA gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia poate fi contestată de CSM la Înalta Curte.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here