Secţia pentru procurori a CSM ia în discuţie prelungirea delegării Laurei Kovesi la PG

Candidează Kovesi la Cotroceni?
Laura Codruța Kovesi

În şedinţa din 4 iunie, procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) iau în discuţie propunerea venită din partea procurorului general interimar Bogdan Licu de prelungire a delegării în funcţii de conducere, respectiv în funcţii de execuţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalgta Curte de Casaţie şi Justiţie a 7 procurori, printre care şi Laura Kovesi.

Pe ordinea de zi din 4 iunie se regăseşte propunerea “de prelungire a delegării în funcţii de conducere, respectiv în funcţii de execuţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a procurorilor BRĂDICEANU SIMONA, CHEREJI IOAN ALEXANDRU, ŞANDRU IOAN, CRISTODOR ADRIANA DENISA, RUSU CARMEN SIMONA, KOVESI LAURA CODRUŢA, MIRCEA ADRIAN”, se arată pe site-ul CSM.

Laura Codruta Kovesi are grad de procuror de tribunal si ocupă în acest moment funcţia de procuror în cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sibiu.

Ea a fost delegată de fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, la Parchetul General – Serviciul îndrumare şi control după demiterea de la DNA. Această delegare expiră pe 11 iulie 2019.

Curtea de Apel Bucuresti a obligat luna trecută Secţia pentru procurori a CSM să-i recunoască fostei şefe a DNA gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia poate fi contestată de CSM la Înalta Curte.

LĂSAȚI UN MESAJ