Secția ATI Covid a Spitalului Județean Galați, dotată cu centrală de monitorizare pentru supravegherea pacienților VIDEO

Foto, sursa: g4 media
Foto, sursa: g4 media

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Galaţi a fost dotată cu o unitate centrală de monitorizare cu care sunt supravegheaţi, de la distanţă, pacienţii COVID  Reprezentanții  spitalului gălățean spun că aparatul va ușura munca asistentelor și a medicilor și va îmbunătăți supravegherea pacienților în stare gravă.

„Este o stație de monitorizare centralizată. Caracteristica acestei stații este că dublează practic activitatea de monitorizare a pacienților internați pe secția COVID-19. Nu înlocuiește monitorizarea pacienților, fiecare pacient care este internat la ATI, Secția Covid, are propria monitorizare. Adică are monitor care este supravegheat de asistenta dinăuntru. O dublarea acestei monitorizări are loc prin această stație centralizată”, a declarat presei, Mihaela Anghel, medic specialist ATI.

Stația de monitorizare centralizată are șase monitoare care oferă informații în timp real despre situația pacienților.

„Particularitatea este că înglobează șase monitoare. Fiecare monitor ne ajută să putem supraveghea în timp real un traseu EKG, acest traseu poate arăta orice tulburarea de ritm care poate apărea, iar noi, din exterior, putem anunța, interveni și lua decizii de a stopa acea tulburare de ritm.  Ce este particular este că noi, din exterior, avem posibilitatea de a porni și a măsura tensiunea arterială în timp real. Cel mai important parametru pe care noi îl monitorizăm la pacientul cu insuficiență respiratorie în cadrul bolii COVID este saturația periferică a oxigenului. De asemenea, doi senzori de temperatură, care ne ajută să monitorizăm în timp real temperatura pacientului. Este un instrument extrem de util care are multe beneficii”, a precizat dr. Mihaela Anghel.

În plus, aparatul va ajuta cadrele medicale și pacienții să facă față mai bine temperaturilor crescute din această perioadă.

 „În condițiile în care afară sunt 40 de grade, iar în Secția ATI căldura este insuportabilă, am hotărât împreună cu doamna doctor Manole de la ATI să cuplăm toate monitoarele din secția ATI Covid la o unitate centrală pentru a fi monitorizați mai ușor pacienții. Desigur și pentru a veni în ajutorul personalului medical care este îmbrăcat în combinezoane, se mișcă foarte greu, iar în momentul în care apar momente critice legate de pacienți, medicii să intervină cât mai prompt.”

De la începutul epidemiei în județul Galați 2008 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. La Spitalul Judeațean sunt 182 cadre medicale infectate, din care 106 vindecate.


 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here