Secretarul de stat Cristian Dima a pierdut definitiv procesul cu ANI pentru conflict de interese

Cristian Dima

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins recursul formulat de secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri Cristian Dima (ALDE) în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) care în 2013 l-a găsit în conflict de interese

Cristian Dima, în prezent secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, a fost găsit în conflict de interese de către ANI în anul 2013, pe motiv că în exercitarea mandatului de consilier local în Galaţi, în perioada 2012 – 2013, a participat la şedinţele CL în care au fost dezbătute şi aprobate în unanimitate două hotărâri privind majorarea contribuţiei publice la bugetul Fundaţiei ”Andreiana Juventus” care este finanţată de la bugetul local şi în cadrul căreia Dima deţinea funcţia de vicepreşedinte, anunță News.ro.

Dima a atacat în instanţă decizia ANI, dar Curtea de Apel Galaţi i-a respins recursul, astfel încât el a formulat un nou recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fără să aibă însă câştig de cauză.

”Respinge recursul declarat de Dima Cristian împotriva Sentinţei nr. 152/F din 26 iunie 2014 a Curţii de Apel Galaţi – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28 martie 2017”, se arată în soluţia pe scurt de pe site-ul ICCJ, mai anunță News.ro.

Cristian Dima a declarat, vineri, conform News.ro, că se consideră nedreptăţit şi că intenţionează să se adreseze CEDO întrucât s-a abţinut de la vot când s-a aprobat în CL Galaţi finanţarea Fundaţiei ”Andreiana Juventus” şi nici nu a avut vreun interes în acest sens.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here