Se scumpește Delta Dunării. Surprize și pentru pescari

Delta Dunării

Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a anunțat că va majora tarifele de acces în Rezervaţie şi va reintroduce tariful pentru pescuit sportiv, după ce, în ultimii ani, pescarii sportivi nu au plătit niciun leu pentru permisul de pescuit.

„Avem discuţii cu operatorii din turism pentru a identifica soluţiile ca taxa de rezervaţie să fie plătită la cazare. Evident, şi cuantumul acestei taxe trebuie să crească. Cinci lei pe zi este foarte puţin. La un muzeu se plăteşte 8 lei sau 10 lei intrarea, or aici se intră într-un muzeu natural. Aceste fonduri merg clar spre zona de administrare a patrimoniului natural, bani pe care ARBDD îi poate utiliza şi utilizează pentru repopulări, decolmatare şi toaletare zone de pe canale. Luăm în calcul ca la anul să reintroducem costul pentru permisul de pescuit. La ora actuală, permisul e zero lei şi se accesează o resursă vie într-o rezervaţie a biosferei fără a se contribui la menţinerea resursei naturale”, a declarat, pentru Agerpres, guvernatorul Rezervaţiei, Cătălin Ţibuleac.

Guvernatorul a mai spus că ia în calcul ca anul viitor să fie reintrodus tariful pentru pescuit sportiv în Deltă.

Conducerea ARBDD doreşte să definească zonele de campare din Deltă, dar şi pe cele de pescuit sportiv: „Zonele de pescuit sportiv vor avea un număr limitat de permise. Nu putem continua să avem o presiune mare pe deltă, în condiţiile în care echilibrul dintre biodiversitate şi activităţile antropice este destul de fragil”.

Tarife diferențiate în Delta Dunării

Ţibuleac nu a menţionat care ar putea fi cuantumul viitoarelor taxe, dar a precizat că tariful de acces în Deltă ar putea fi diferenţiat.

„Avem două categorii de turişti, cei care vin şi înnoptează şi cei care vin doar pentru vizitare. Pentru prima categorie, este normal ca taxa să fie mai mică. Pentru cei care vin doar pentru vizitare, taxa să fie mai mare. Nu încercăm să restricţionăm accesul în Deltă, dar trebuie făcut ceva pentru a nu creşte numărul de turişti atât de mult încât procesul de distrugere a Deltei să nu devină ireversibil”, a precizat Cătălin Ţibuleac.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.