Se reabilitează școlile și grădinițele din Bucuresti

2 școli din 539 asumate o grădiniţă din 876 promise.

Lucrările de reparații și igienizare a unităților de învățământ din Capitală sunt în plină desfășurare în mai multe sectoare din Bucuresti, fondurile alocate fiind de zeci de milioane de lei.

În cadrul sectorului 1 din Bucuresti, la finele lunii iulie lucrările de reparații ale unităților de învățământ erau efectuate în proporție de 70%. Reprezentanții Primăriei Sectorului 1 din Bucuresti dau asigurări că până la 10 septembrie lucrările de reparații vor fi finalizate la toate unitățile de învățământ: grădiniți și școli.

Potrivit Agerpres, săptămâna trecută, se desfășurau lucrări de reparaţii curente la 32 de locaţii de grădiniţe, 27 de şcoli gimnaziale şi şcoli gimnaziale speciale şi 23 de licee şi colegii. Valoarea acestor lucrări se ridică la 15.639.000 de lei.
Primăria sectorului 2 din Bucuresti a alocat 18 milioane de lei pentru lucrările de reparaţii şi igienizare a unităţilor de învăţământ care au loc vara aceasta, informează Agerpres.  Se efectuează lucrări de reparaţii şi igienizări la 125 unităţi de învăţământ, din care 62 de grădiniţe, 23 de licee, colegii, grupuri şcolare, 30 de şcoli generale, două şcoli de muzică şi artă şi opt şcoli speciale, conform sursei citate.

Lucrările de reparaţii şi igienizare a unităţilor de învăţământ din sectorul 2 București vor fi gata până pe 10 septembrie.

Pe lângă reparaţiile şi igienizările anuale realizate din fondurile administraţiei locale Primăria sectorului 2 a accesat 58,6 milioane de lei din fonduri europene pentru modernizarea şi extinderea Liceului Teoretic ‘C. A. Rosetti’ şi a Colegiului Naţional ‘Iulia Haşdeu’. Totodată, Primăria sectorului 2 a accesat fonduri europene şi se află în curs de finanţare proiectul de reabilitare a altor două unităţi de învăţământ, respectiv Colegiul Tehnic ‘Dimitrie Leonida’ şi Colegiul Economic ‘A.D. Xenopol’.

Nu în ultimul rând, Biroul de Presă al Primăriei sectorului 6 din Bucuresti a informat că în vederea asigurării unor condiţii normale pentru procesul educaţional şi după aprobarea bugetului, imediat ce condiţiile atmosferice au devenit favorabile, s-au reluat lucrările de investiţii şi s-au început reparaţii şi igienizări în unităţile de învăţământ de pe raza sectorului.

Valoarea contractelor de reparaţii şi igienizări încheiate până pe 7 august este de aproximativ 15 milioane de lei, executându-se lucrări de avarii, reparaţii instalaţii, terase, canalizări şi igienizări în toate unităţile de învăţământ.

Până la începutul anului şcolar vor fi terminate lucrările de reparaţii şi igienizări la cele cinci grădiniţe, patru şcoli şi trei licee la care se lucrează în această perioadă. De asemenea, până la începerea noului an şcolar toate lucrările interioare vor fi finalizate.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*