Se încinge campania electorală. În școlile din Vrancea circulă chestionare electorale false

Chestionare electorale
sursa: Google

Mai multe hârtii care conțin un așa zis sondaj de opinie cu întrebări tendențioase au apărut vineri în școlile din județul Vrancea. Inspectoratul Școlar a avertizat că vor fi sancționați directorii vinovați, în timp ce liderii PNL Vrancea susțin că reprezentanții PSD sunt în spatele acestei acțiuni.

Hârtiile care circulă prin școli conțin sondaje cu întrebări acuzatoare la adresa președintelui Klaus Iohannis și a PNL, dar și o întrebare care face trimitere la una dintre realizările Guvernului Dăncilă. Oamenii sunt întrebați dacă sunt de acord cu ideea Guvernului Orban de a reduce numărul spitalelor regionale și cu inițiativa PNL și a președintelui țării de a îngheța salariul minim, de a elimina subvenția la gaze și de reintroducere a taxei auto. Există și o a treia întrebare, în care persoanele sunt întrebați dacă măsura PSD de a crește salariile și pensiile a fost bună.

Conducerea Inspectoratului Școlar Vrancea a dispus retragerea chestionarelor din școli și a cerut directorilor să nu sprijine răspândirea materialelor electorale în unitățile de învățământ. Dacă nu vor respecta această decizie, directorii ar putea fi demiși.

PNL acuză PSD că a distribuit prin școli aceste chestionare.

„Sursele noastre spun că deputatul Psd Rodica Boboc merge prin școli și grădinițe (Grădinița 13, Colegiul Al. I. Cuza) și distribuie așa zise formulare de sondaj, care conțin de fapt minciuni tipic pesediste. Tot astăzi, la Vidra, în dreptul școlii din localitate, au fost filmați membrii unei echipe de campanie Psd coborând din mașina ATOP a CJ Vrancea și dintr-un microbuz ce aparține unei firme prietene pesedeului, cărând materiale electorale. Bineînțeles că vor exista plângeri, bineînțeles că vor exista urmări. Poate unii au multe de pierdut în urma căderii ciumei roșii, dar se spune că nimic nu este mai de preț decât libertatea.”, a scris, pe Facebook, președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma.

1 COMENTARIU

  1. Și tocmai ziceam că totuși e păcat că nu are loc o dezbatere face-to face cu tuta din Videle!
    Cum să dezbați ceva,orice,cu cineva care se folosește de asemnea manoperă!?!

LĂSAȚI UN MESAJ