Se ascut săbiile între Orban și Firea:„Este o neobrăzare”

Orban si Firea sursa: Google
Orban si Firea sursa: Google

Războiul dintre premierul Ludovic Orban și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, continuă. Orban s-a enervat după ce Firea a cerut o sumă mare de bani din Fondul de rezervă, declarând că este o ”neobrăzare”.

Potrivit Agerpres, în debutul şedinţei de Guvern, prim-ministrul l-a întrebat pe ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, dacă a primit solicitările formulate de autorităţile locale pentru alocare din Fondul de rezervă.

„Aş vrea să vă mai surprind cu o cerere. Avem o cerere din partea Primăriei Municipiului Bucureşti de 677.000.000 de lei”, a spus Ştefan.

Orban a precizat că această cerere nu va fi acceptată deoarece Primăria Capitalei a mai beneficiat de o alocare.

„Primăria Bucureşti a beneficiat de alocare din Fondul de rezervă al Guvernului de 100.000.000 şi mi se pare o neobrăzare să mai formuleze o solicitare de 677.000.000. Adică ce vrea să plătim noi factura pentru companiile de nababi înfiinţate de Firea? Nu acceptăm aşa ceva sub nicio formă”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban a anunțat că Executivul va adopta, în ședința de luni, o nouă rectificare bugetară ca să realimenteze fondul de rezervă al Guvernului pentru efectuarea plăților care să asigure cheltuielile de funcționare pentru autoritățile locale. Orban a adăugat că nu va accepta alocarea niciunei sume pentru primăriile care au mai primit bani din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului.

CITEȘTE ȘI Firea nu primește bani de la rectificarea bugetară. Anunțul Primăriei

„Vă atrag atenţia să analizaţi cu mare rigurozitate. Nu vreau să văd pe anexa pe care o veţi înainta la hotărârea de Guvern nicio primărie care a primit bani din alocările acordate de Guvernul PSD din suma de 1.400.000.000 sau din alte sume de-a lungul anului. Dacă vine vreo primărie cu cerere de bani după ce a primit bani din Fondul de rezervă, nu voi accepta alocarea niciunei sume de bani. Să vă uitaţi pe ‘deştepţii’ care au contracte pe fantomaticul Fond de Dezvoltare şi Investiţii. Şi acolo trebuie operată o extragere din anexă a celor care au fost primii la şmecheria pusă la cale cu Fondul de Dezvoltare şi Investiţii”, a adăugat prim-ministrul, citata de Agerpres.

CITESTE SI Război între Ludovic Orban și Gabriela Firea

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.