Școală online în patru localități din județul Dâmbovița

foto, sursa: bazar media
fotio, sursa: bazar media

Patru localități din județul Dâmbovița, Râul Alb, Bărbulețu, Crevedia, Văleni Dâmbovița, vor începe luni școala online din cauza ratei incidenței de COVID-19, a declarat azi Dan Alexandru Tică, inspector general la ISJ Dâmbovița.

La aceste unități se vor prezenta doar preșcolarii și elevii din ciclul primar, a mai precizat acesta.

Cele mai multe şcoli din Dâmboviţa se vor redeschide

Începând de luni, 8 februarie, cele mai multe şcoli din Dâmboviţa îşi vor relua fizic activitate. Redeschiderea va avea loc după unele  scenarii. Acest lucru în funcţie de rată de infectare din fiecare localitate. Inspectorului general al IŞJ Dâmboviţa, Cătălina Homeghiu, a declarat că la nivelul judeţului nostru sunt 68 de şcoli în scenariul verde, 80 în scenariul galben şi patru în scenariul roşu. Scenariul verde presupune că în localităţile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate şcolile se redeschid fizic. În scenariul galben presupune  că peste 1 la mie rată de infectare, până la 3 la mie, merg în continuare copiii la grădiniţă şi elevii la şcoala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a. Iar în scenariul roşu, care înseamnă peste trei la mia de locuitori, până la şase la mie, rată de infectare, copiii de grădiniţă şi copiii de ciclul primar continuă să meargă la cursuri, iar ceilalţi trec în online.

,,Toate şcolile din judeţ au stocuri suficiente de măşti şi dezinfectanţi pentru următoarele luni”


Potrivit inspectorului general, Cătălina Homeghiu, toate şcolile din judeţ au stocuri suficiente de măşti şi dezinfectanţi pentru următoarele luni. Ea a mai declarat că o mare parte a unităţilor de învăţământ din judeţ au fost dezinfectate deja, până luni toate fiind igienizate.

,,Pot să vă confirm că toate unităţile de învăţământ şcolare şi preşcolare sunt pregătite pentru reluarea cursurilor fizic. Mai sunt şi şcoli care se află în scenariile galben şi roşu. Dar toate unităţile de învăţământ au în acest moment produse de protecţie, însemnând stoc de măşti de protecţie, dezinfectant pentru mâini, suprafeţe şi pardoseli dezinfectate, tot ceea ce înseamnă infrastructură şcolii. Astăzi am avut întâlniri cu absolut toţi directorii de şcoli din judeţ, în două sesiuni. Pe  rând au vorbit despre situaţia din unitatea pe care o conduc. Vă pot spune că în cele mai multe unităţi şcolare s-a făcut deja dezinfecţia. Iar până luni toate vor fi dezinfectate. Acum îşi refac circuitele, traseele, afişajul pe şcoală, igienizarea, aerisirea spaţiilor, tot ce ţine de infrastructură în acest moment, până vom vedea ordinul comun de la nivel naţional”, a declarat aceasta. Unităţile de învăţământ au cumpărat măşti şi dezinfectant, fie din bugetul propriu, fie de la primării, fie au făcut solicitări din stocul de la Inspectoratul Şcolar. Dezinfectant avem pentru următoarele patru luni.

De asemenea, măştile sunt sufieciente  pentru câteva luni la unităţile de învăţământ, dar se vor mai face achiziţii. Au fost solicitări şi la primării, vor mai achiziţiona şi din bugetul propriu…putem spune că măsurile de bază au fost luate. ”, a declarat Cătălina Homeghiu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here