Schimbări în Codul Rutier de la 1 iulie: cel puțin 10 clase pentru obținerea permisului și controale medicale mai dese pentru șoferii în vârstă

sursa: Politia Romana
sursa: Politia Romana

Începând cu data de 1 iulie, noul Cod Rutier va intra în vigoare. Acesta aduce noutăți și schimbări importante în ceea ce privește viitorii șoferi, astfel că cei care își doresc să obțină permisul de conducere trebuie să fi terminat cel puțin 10 clase. Pe de altă parte, persoanele în vârstă sunt obligate să se prezinte mai des la controalele medicale. De asemenea, șoferii prinși că vorbesc la volan riscă să-și piardă permisul pentru 30 de zile.

Cele mai importante modificări aduse codului rutier de la 1 iulie

De la 1 iulie, toți cetățenii care își doresc să obțină permisul de conducere trebuie să fi terminat cel puțin 10 clase. Astfel, Codul Rutier 2020 schimbă regulile pentru viitorii candidați ce se înscriu la cursurile unei școli de șoferi. Totodată ei trebuie să facă dovada terminării studiilor.

Reglementările care intră în vigoare de la 1 iulie 2020 îi vizează și pe cei care dețin deja permis de conducere, în special pe cei mai în vârstă. Cei trecuți de prima tinerețe sunt obligați să se prezinte mai des la controalele medicale, mai ales dacă suferă de boli de inimă sau de diabet.

Noile reglementari ale Codului Rutier îi vizează și pe cei care sunt prinsi vorbind la telefon în timp ce se află la volan. Ei vor fi sanctionați prin suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here