Scandalul Clotilde Armand-Romprest: sute de câini dintr-un adăpost al Primăriei Sectorului 1 riscă să devină victime colaterale

sursa: Kola Kariola

750 de câini dintr-un adăpost al Primăriei Sectorului 1 riscă să devină victime colaterale în scandalul dintre primarul Clotilde Armand şi firma de salubritate Romprest, avertizează Asociaţia pentru protecţia animalelor Kola Kariola. Rezilierea contractului cu Romprest ar duce la plecarea personalului care îngrijeşte în prezent animalele, susțin reprezentanții asociației.

 Cei de la Kola Kariola spun că au încercat să discute cu Clotilde Armand despre acest subiect, însă au fost ignoraţi.

„Doamna Clotilde Armand şi dvs v-am lăsat un mesaj, pentru că doream să lămurim nişte aspecte legate de adăpostul pe care Primăria Sector 1 îl are în gestiune. Şi aţi ales să mă ignoraţi, ca mai toată clasa politică. Atunci o să scriu aici, pentru că trebuie tras un semnal de alarmă.  Războaiele dvs politice vor duce la pierderi de vieţi. Anularea contractului cu Romprest pune în pericol viaţă a 750 de căini din adăpostul Odăi, care este în custodia primăriei pe care o conduceţi. Sau nu aţi avut în vedere acest aspect? Personalul care îngrijeşte aceşti căini, hrana, apa, curăţenie, este personal angajat Romprest.

Căinii aia şi aşa au condiţii vai mama lor, dar măcar cineva zilnic le făcea curat, le punea hrană şi apă curată. Nu o să mai aibă cine. Vă veţi duce dvs personal să faceţi asta? Cum aţi strâns şi gunoaiele din sector 1? Şi nu că nu ştiaţi că acei îngrijitorii ai câinilor sunt de la Romprest, ştiaţi…pentru că le-aţi spus zilele trecute că nu or să mai aibă de lucru. V-am sunat să lămurim situaţia, v-am trimis mesaj. Aţi ignorat.  Se zvonea de multă vreme că vreţi să desfiinţaţi adăpostul de la Odăi. Vă bazaţi pe adăposturile ASPA? Se va ajunge la suprapopulare şi implicit la uciderea acestor căini, de care ca (sic!) veţi face direct răspunzătoare”, a scris pe Facebook asociaţia pentru protecţia animalelor Kola Kariola.

Romprest a notificat Consiliul Local al Sectorului 1 că ar putea limita temporar serviciul de salubrizare din 11 februarie, menţionând că autoritatea contractantă încalcă obligaţiile contractuale care îi revin. Scandalul serviciilor de salubrizare în Sectorul 1 a explodat  imediat după alegerile locale de anul trecut.  

„Operatorul de servicii de salubrizare a început din nou şantajul şi de aseară nu mai ridică gunoiul stradal necontrolat. A văzut că nu le merge cu facturi ilegale date spre plată către primărie şi a decis din nou să lase gunoiul pe stradă. Eu n-am stat să mă milogesc de acest operator să-şi respecte contractul şi am început o acţiune de ridicare a gunoiului stradal cu o altă firmă de salubrizare. Şi ce credeţi? Firma respectivă ridică gunoiul iar operatorul de servicii de salubrizare care nu-şi respectă contractul aruncă în urma lor alt gunoi. Cu alte cuvinte: acolo unde noi strângem vin alţii şi aruncă în urma noastră gunoiul. Au început să ameninţe şi muncitorii. Eu nu sunt deloc impresionată de aceste practici şi voi depune la parchet plângeri penale împotriva prestatorului de servicii de salubrizare”, anunța pe Facebook, în luna decembrie, primarul Clotilde Armand.  

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here