Scandal la PNL București după votarea bugetului Capitalei

Cristian Olteanu și Alexandru Hazem Kansou, doi dintre consilierii generali ai PNL din Primăria București care au votat vineri proiectul de buget al Gabrielei Firea, riscă să fie excluși din partid.

Cei doi aleși locali au votat chiar dacă PNL București anunțase, la începutul ședinței de Consiliu General, că nu susține proiectul de buget, pe care îl consideră „o risipă de bani publici”.

„Nu putem vota un buget nerealist, cu venituri supraestimate. Se vede cu ochiul liber că proiectul de buget propus de PSD/G. Firea urmărește ca banii bucureștenilor să fie acordați, discreționar, companiilor municipale pe care le considerăm ilegale. Altele sunt prioritățile Bucureștiului”, a afirmat Violeta Alexandru, președintele PNL București.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu și-a criticat dur colegii liberali care au votat proiectul de buget, susținând că PNL București trece printr-un proces de „reformă profundă”.

„În legătură cu cei doi „colegi” liberali care i-au votat proiectele lui Firea… Îi știm, pentru noi nu a fost o surpriză. Sunt din vechea gardă, sunt cei care au deținut în trecut puterea în PNL București, sunt cei înclinați spre blaturi. Nu i-am putut da afară la timp pentru că avem nevoie de motive statutare care să ofere consistență juridică acestei acțiuni. Unul dintre ei merită o atenție specială. Este, paradoxal, unul dintre cei care au făcut posibilă, fără voia lui, nașterea politică a lui Nicușor Dan și, în consecință a USB și USR. Este specialistul blaturilor din perioada în care Oprescu era primar, din perioada în care PSD București se bătea pe burtă cu PNL București. Acea perioadă este istorie neplăcută, iar aceștia sunt niște rămășițe ale acelei perioade”, a declarat Ciprian Ciucu.

Ciucu i-a acuzat pe cei doi consilieri de trădare. „Așa că nu vă înfierbântați și nu generalizați că PNL e pe blat cu Firea, NU SUNTEM, este vorba de doi trădători, doi blatiști, două rămășițe și zilele acestea separăm grâul de neghină”, a scris liberalul pe pagina personală de Facebook.

„Trădătorii” nu regretă votul acordat

Cei doi consilieri liberali Cristian Olteanu și Alexandru Hazem Kansou nu regretă votul pe care l-au acordat proiectului de buget.

„Votez ‘Pentru’ proiectul de buget al Municipiului București! Este imperios necesară dezbaterea să înainte de ședința de Consiliu, într-o întâlnire a consilierilor generali ai fiecărui partid. Acest lucru nu s-a întâmplat. Bucureștenilor le trebuie asigurate condiții prielnice, iar instituțiile din subordinea Primăriei Capitalei au nevoie de un buget optim pentru desfășurarea activității”, a declarat Cristian Olteanu pe Facebook.

„Nu a votat PNL pentru PSD. Eu am votat pentru bugetul Capitalei, cei de la PNL neavând amendamente. Că să votez împotrivă trebuia să vin cu altă propunere, nu doar să picăm bugetul și să blocăm totul că așa este bine din punct de vedere politic”, a afirmat și Hazem Kansou.

CITEȘTE ȘI: Rares Bogan in competitie pentru Primaria Bucuresti

Bugetul propus de Gabriela Firea a fost aprobat cu 33 de voturi ale consilierilor PSD-ALDE-PMP, 3 abțineri și 15 împotrivă, din partea consilierilor PNL și USR.

Cei doi consilieri vor fi excluși din PNL

Hazem Kansou și Cristian Olteanu vor fi excluși din PNL, a anunțat Violeta Alexandru.

„Lucrurile s-au schimbat în PNL București. De fapt, le schimbăm în fiecare zi. Un proces de schimbare, bazat pe integritate, muncă serioasă, proiecte credibile.Am urmărit cu atenție ședința Consiliului General al Municipiului București de astăzi. Mesajul meu pentru Consilierii Generali PNL a fost foarte clar. Am cerut seriozitate și opoziție totală la risipă de bani pe care G. Firea/PSD ne cere să o girăm prin aprobarea propunerii de buget. Cine nu face față acestei exigențe care ține de igienă internă a unui partid de opoziție la nivelul actualului Consiliu dominat de PSD&prietenii, cine își imaginează că poate folosi imaginea PNL și să se alinieze în spatele PSD direct sau în spatele altor sateliți, trebuie să răspundă. Nu permit să își bată joc cineva, folosind sigla PNL, de încrederea bucureștenilor. Am muncit mult ca să o recâștigăm.

Biroul Politic al PNL București se convoacă în vederea retragerii sprijinului politic pentru Hazem Kansou și Cristian Olteanu, Consilieri generali, urmând excluderea acestora”, a declarat Violeta Alexandru.

Potrivit informațiilor vehiculate în ultima vreme, Hazem Kansou și Cristian Olteanu ar fi în discuții cu liderii PSD Sector 4, urmând ca în curând să anunțe trecerea în tabăra primarului Sectorului 4, Daniel Băluță. Edilul va fi desemnat de PSD pentru a candida la un nou mandat la sectorul 4 București.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here