Scandal între liderii protestelor anti-restricții. Diana Șoșoacă: „Diplan a deturnat protestul. Mi-am cerut scuze ambasadei Rusiei”

foto sursa antena3
foto sursa antena3

Diana Șoșoacă și alți conducători ai protestelor anti-restricții au comentat, într-un videoclip publicat pe Facebook, mobilizarea și comportamentul protestatarilor.

Șoșoacă s-a arătat indignată că săptămâna trecută protestul ar fi fost „deturnat” de un alt „lider”. Ea afirmă că este vorba de Pompiliu Diplan, care a dus câteva zeci de protestatari în fața Ambasadei Rusiei unde au afișat un banner cu „masacrul de la Fântâna Albă”.

„În calitate de senator, mi-am cerut scuze Ambasadei Rusiei față de jignirile aduse de anumite persoane”

„În calitate de senator, mi-am cerut scuze Ambasadei Rusiei față de jignirile aduse de anumite persoane. Nu ai dreptul să declanșezi un conflict diplomatic din care noi putem ieși terfeliți într-un hal fără de hal. Ce căuta mitingul care e împotriva restricțiilor pandemice să ni se deturneze către stricarea unor relații diplomatice și așa precare cu vecinii. Au fost foarte mulți oameni acolo duși de Diplan”, a spus Diana Șoșoacă.

Senatoarea Șoșoacă spune că a cerut iertare Ambasadei Rusiei a două zi după aceste evenimente.

„Băi, nu se face așa ceva”

„Băi, nu se face așa ceva. Suntem inculți din punct de vedere juridic și diplomatic. Unde ne sunt diplomații de excepție pe care îi aveam? Să fiu singurul senator care să-și ceară iertare. Scuze pentru un anumit comportament injurios?”, a spus parlamentara în timpul dialogului de pe Facebook.

Protest în faţa sediului Ambasadei Federaţiei Ruse

Câteva zeci de protestatari, conduși de Pompiliu Diplan, s-au dus joia trecută în faţa sediului Ambasadei Federaţiei Ruse. Ei au afişat un banner pe care se putea citi: „1 aprilie 1941, 80 ani de la masacrul împotriva românilor care se întorceau acasă”.

Pompiliu Diplan este unul dintre negaționiștii COVID-19. El s-a remarcat prin diferite luări de poziție prin care susținea că virusul nu există. El spunea că nu sunt cazuri de boală și că nu este „nicio pandemiei”. Diplan este și vicepreședinte al Coaliției STOP 5G, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here