Scandal în USR: Au depus moţiune împotriva lui Bode şi nu s-au prezentat la vot!

Moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, a fost respinsă la vot în Camera Deputaților. Moțiunea a fost respinsă cu 90 de voturi pentru, 189 contra și 3 abțineri.

CITEŞTE ŞI: Bode rămâne ministrul de Interne: A scăpat de moţiune!

Nici bine nu a început sesiunea parlamentară că opoziția formată din USR și Forța Dreptei au și depus moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

De ce au depus împreună este destul de clar: în urma plecărilor succesive, USR a rămas fără numărul necesar de deputați care pot iniția o moțiune. Așa că ori de câte ori vor să inițieze un astfel de demers, aceștia au nevoie să negocieze cu alte formațiuni din opoziție.

Astăzi, 8 februarie, a avut loc votul pe moțiunea inițiată împotriva lui Lucian Bode. Doar că la vot, ce să vezi, surpriza și penibil! 5 semnatari ai moțiunii s-au răzgândit și nu au mai votat.

Speculaţii şi atacuri

E vorba de 4 USR-iști: Claudiu Năsui (fostul ministru al Economiei), Oana Murariu, Oana Țoiu, Monica-Elena Berescu și un neafiliat Gabriel Plăiașu.

Sursele spun că în interiorul USR au existat critici pentru că liderii partidului au depus o moțiune care era în proporție de 90% o înșiruire de speculații și atacuri la adresa ministrului Bode, fără niciun fel de legătură cu activitatea sa de la Minister, moțiunea fiind astfel una fără substanță.

În realitate, se pare că această problemă e una mult mai mare decât lasă USR să se vadă. Se pare că, în ultimul an, au plecat atât de mulți membri și parlamentari din formațiunea condusă de Cătălin Drulă, tocmai pentru că USR se ocupă aproape exclusiv de atacuri politice la comandă, iar activitatea parlamentară a devenit aproape inexistentă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here