Scandal în MAI: Poliţist de la Operaţiuni Speciale, prins că dădea infractorilor informaţii din dosarele DNA!

Procurorii DNA de la Brașov au reținut un angajat al Biroului de Operațiuni speciale Brașov și l-au pus sub urmărire penală pe altul după ce ar fi divulgat unor persoane interesate că sunt urmărite de anchetatori și că urmează să aibe loc percheziții domiciliare.

Astfel anchetatorii DNA Brașov l-au reținut pe Dorin Rotaru, ofițer de poliție și șef al unui birou din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

  • folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (două fapte),
  • compromiterea intereselor justiției,
  • instigare la fals intelectual,
  • favorizarea făptuitorului.

În aceeași cauză a mai fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpata Bianca Dîmbu, ofițer de poliție în cadrul biroului menționat mai sus, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de fals intelectual.

Pentru ce este acuzat

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

  1. În perioada aprilie – mai 2020, inculpatul Rotaru Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi divulgat unei persoane informații nedestinate publicității, din două dosare penale (din care unul era al DNA) în care era delegat să desfășoare diverse activități.

Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică și că va face obiectul unor mandate de percheziție domiciliară.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii DNA la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani

  1. În perioada 18 martie – 09 aprilie 2022, inculpatul Rotaru Dorin, în aceeași calitate, l-ar fi anunțat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracțiuni de corupție săvârșite de un agent din cadrul Poliției Rutiere Brașov și că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse și asupra omului de afaceri.
    În același context, inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna sa Dîmbu Bianca Elena să nu precizeze într-un document care urma să fie atașat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here