SATU MARE. Un bolnav s-a spânzurat la o fereastră din Spitalul Judeţean de Urgenţă

Spital. Sursa foto: pexels-photo-236380i
Spital. Sursa foto: pexels-photo-236380i

Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Un bolnav de la secţia Psihiatrie Acuţi a fost găsit mort, atârnat de mânerul unui geam de la toaletă.

„În seara zilei de 12.02.2022, după ce a fost prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, pacientul, în vârstă de 71 de ani, a fost transportat cu o ambulanţă, însoţit de un echipaj de poliţie, la secţia Psihiatrie Acuţi unde a fost internat cu diagnosticul „Agitaţie psihomotrie. Heteroagresivitate.Tulburări mentale şi de comportament. Tulburare organică de personalitate”.

Internarea a fost consemnată în baza de date a secţiei la ora 19,08. După internare, dat fiind diagnosticul şi starea pacientului, a fost necesară contenţia mecanică acestuia pe perioadă determinată în conformitate cu Legea Sănătăţii Mintale. Ulterior, după sedare, pacientul a fost decontenţionat. În dimineaţa zilei de de 13.02.2022, în jurul orei 6.00 pacientul s-a deplasat la toaletă pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice. După un interval de circa 10-15 minute, pacientul a fost descoperit atârnat de mânerul unui geam de la toaletă”, a comunicat conducerea spitalului.

A fost alertat personalul de serviciu. Medicul de gardă a efectuat manevrele de resuscitare. După 90 de minute, pacientul fost declarat decedat, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here