Șase români au furat, în SUA, de la biserici, 1 milion de dolari

FOTO: Tama66/Pixabay.com
FOTO: Tama66/Pixabay.com

Șase români și un american au format o rețea care au păgubit mai multe biserici din Statele Unite ale Americii. Unul dintre ei, în vârstă de 36 de ani, rezident în Baltimore, Maryland, a pledat vinovat sub acuzațiile de fraudă bancară și constituirea unui grup infracțional organizat. Cei șapte au reușit să obțină peste 1 milion de dolari cu ajutorul a 2.654 de cecuri furate de la biserici, care erau depuse apoi în conturi deschise în diferite bănci din SUA. Acesta riscă o pedeapsă de 30 de ani.

Potrivit Departamentului de Justiție al Statelor Unite ale Americii, grupul condus de român a comis fraude bancare între iunie 2018 și ianuarie 2020. Cei șapte operau de la distanță. Intrau în adresele de e-mail ale unor biserici sau altor instituții religioase și interceptau cecurile bancare primite de la diferite persoane ca donații. Banii erau depozitați în alte conturi bancare personale sau cu făcut cu identități false.

Apoi, banii depuși erau retrași de la diferite bancomate sau erau cheltuiți prin intermediul unor carduri de debit asociate conturilor respective. Românul care a pledat vinovat a recunoscut că a transferat pentru el cel puțin 90 de cecuri furate. Acesta a acceptat să restituie banii furați către persoanele păgubite și a renunțat la 14.100 de dolari pe care i-au găsit anchetatorii în timpul perchezițiilor domiciliare. Un tribunal urmează să pronunțe o sentință în cazul acestuia pe 28 iulie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here