Șase proiecte importante de infrastructură pe care le pregătește Primăria Sectorului 5 pentru acest an

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone

Primăria Sectorului 5 pregătește mai multe proiecte importante de infrastructură. Unul dintre ele se referă la amenajarea unui parc impresionant, desfășurat pe 38 de hectare, pe strada Drumul Cooperativei. Va exista o zonă de relaxare, cu ample spații verzi, foișoare și grădini suspendate, teatru de vară, turn de observație și restaurante.

De asemenea, va fi și o zonă acvatică cu cascadă și fântâni arteziene, hidrobiciclete și gondole, zonă de sport, cu terenuri de minifotbal, tenis și baschet dotate cu nocturnă, inclusiv tiroliană pentru adulți și copii, zonă de locuri de joacă pentru copii dotate cu aparate de joacă multifuncționale și aparate de fitness urban, inclusiv un „Castel al groazei”, zonă de echitație și spectacole de echitație în aer liber și zonă seră bio unde locuitorii Sectorului 5 vor putea cultiva și îngriji propriile flori și legume.

Un alt proiect se referă la construirea a trei parcări supraetajate. O parcare va fi pe strada Bârcă nr. 2, una pe șos. Alexandriei 22-24 și încă una pe Calea Rahovei 231. Acestea vor avea împreună undeva la peste 700 locuri de parcare. Cele de pe Bârcă și Calea Rahovei au fiecare 142 de locuri, iar cea de pe Șoseaua Alexandriei – 497 de locuri. Cea din Alexandriei va avea și o piață volantă. Toate vor avea locuri de joacă și de relaxare. Vor avea și stații de încărcare pentru mașini electrice, sistem de supraveghere. 

Tot anul acesta, Primăria urmează să lanseze licitația pentru modernizarea a 11 școli, în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu.

În același timp, Primăria Sectorului 5 vrea și să reabiliteze termic 76 de blocuri, valoare investiției fiind de 300 de milioane de lei. De asemenea, 78 de locuri de joacă vor fi modernizate.

Primăria Sectorului 5 urmează să deruleze un proiect prin care 17 străzi vor beneficia de rețele de utilități de apă și canalizare, la care se adaugă lucrări de asfaltare. Investițiile vor fi făcute prin Programul „Anghel Saligny”.

Conform cererii de finanțare, prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” a Sectorului 5 ar urma să fie realizate lucrări de apă, canalizare și modernizare sistem rutier pe străzile Ghidigeni, Drumul Sânpaul, Intrarea Simleu, str. Teiuș, str. Sântimbreanu, Drumul Cooperativei și str. N.D. Cocea. Valoarea totală estimată a lucrărilor de investiții propuse este de 48.007.785 lei fără TVA din care aprox. 10% reprezintă contribuția administrației Sectorului 5 de la bugetul local, restul de 90% fiind fonduri de la bugetul de stat.

„Așa cum am promis, folosesc toate mijloacele posibile pentru a reduce decalajul față de celelalte sectoare ale Bucureștiului. Cele 17 străzi din sectorul nostru, prinse în Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, se vor alinia exigențelor actuale în materie de apă, canalizare și asfalt, astfel încât să nu mai avem drumuri de pământ pe raza Sectorului 5. Avem votul Consiliului Local Sector 5 în acest sens, finanțarea fiind bine-venită”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, atunci când acest proiect a fost dezbătut în ședința Consiliului Local.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here