Samsarii din vămi. Ce sume cer oamenilor ca să-i ducă acasă

sursa: Facebook

Samsarii din vămi profită de aglomerația și disperarea oamenilor și le cer sume mari pentru a-i duce acasă. Cei mai mulți dintre ei sunt nevoiți să plătească, neavând alte soluții. După ce s-a încheiat perioada situației de urgență, nu se mai asigură transport gratuit de căre autoritățile publice.

O femeie a venit cu un microbuz din Germania până la granița cu România. De aici nu are cu ce să meargă până acasă. Și-a încercat norocul la cei care speculează necazul românilor întorși din străinătate pe jos, se arată într-un reportaj realizat de Digi 24. Samsarii i-au cerut 300 de euro ca să o ducă până la Sighișoara. Și alți oameni s-au plâns că samsarii le cere sume uriașe ca să-i ducă acasă.

„În ultima perioadă de timp s-a înregistrat un număr foarte mare de persoane care intră pe teritoriul României pe jos. Acești cetățeni pot să meargă cu mijloace de transport proprii, pot să meargă cu mijloace de transport auto puse la dispoziție de o firmă care a avut contract cu DSP sau pot să-și închirieze anumite mijloace de transport care să-i conducă în județele de domiciliu. Toate contra cost. După ce s-a încheiat perioada situației de urgență, nu se mai asigură transport gratuit de căre autoritățile publice”, explică Gheorghe Stoian, prefectul Aradului.

Pentru a-i descuraja pe samsari, autoritățile au suplimentat numărul microbuzelor care-i transportă pe oameni.

Drumul din Nădlac până la Gara din Timișoara costă aproximativ 100 de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here