Samsarii de mașini SH ar putea dispărea

Masini. Sursa foto: debraila.ro
Masini. Sursa foto: debraila.ro

Pentru înmatricularea mașinilor rulate aduse importate în România se aplică noi reguli care ar putea conduce la dispariția samsarilor.

Astfel,Registrul Auto Român aplică prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.120/2021,  care a introdus o nouă condiţie pentru eliberarea cărţii de identitate a vehiculului, potrivit adevarul.ro.

„În cazul în care vehiculul rutier provine din ţări membre UE, solicitarea (depusă la Registrul Auto Român – n.red.) este realizată direct sau prin împuternicit, de către persoana care a efectuat achiziţia intracomunitară a vehiculului” se arată în actul normativ. În afară de dovada de circulaţie, achizitorul intracomunitar (sau împuternicitul legal al acestuia) va trebui să prezinte şi „documentele de provenienţă”. Este vorba despre factură (dacă maşina s-a cumpărat de la un dealer autorizat) sau contract de vânzare-cumpărare (dacă  afacerea s-a făcut cu o persoană fizică). Astfel, cine vrea să-şi cumpere o maşină rulată din spaţiul comunitar nu o mai poate  cumpără de la intermediarii , ci trebuie să meargă personal în ţara de provenienţă a autoturismului. La sfârșitul anului trecut, procurorii şi poliţiştii au făcut descinderi la samsarii de maşini din Bucureşti şi din mai multe judeţe din ţară, existând indicii că 3.000 de autoturisme au fost aduse din Germania, Olanda şi Belgia fără ca statul român să primească taxele aferente pentru aceste tranzacţiii, prejudiciul  fiind estimat  la şase milioane de euro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here