Salarii în Norvegia. Cât ar putea câștiga românii care vor să se angajeze în această țară

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Norvegia este una dintre țările europene în care există o comunitate destul de mare de români. Cei mai mulți lucrează în domeniul serviciilor. Am studiat ofertele de locuri de muncă pentru a vă oferi câteva informații dacă sunteți interesați de salarii în Norvegia.

De exemplu, o companie din regiunea Sogn og Fjordane este în căutare de măcelari români. Se va lucra pe o linie de productie/abator unde se sacrifica miei, porci si vite. Programul de lucru este intre orele 6.30-14.30. Salariul este de 23 de euro brut/oră. Se asigura cazare contra cost 4600 NOK/luna (aprox. 440 euro/luna) in camera single cu bucatarie si baie comune. Transportul catre Norvegia este in sarcina candidatului.

Aceeași firmă mai caută și dezosator. Se solicită calificare sau experiență de lucru de cel puțin 2 ani în domeniu. Salariul este de 20 de euro brut pe oră.

Salarii în Norvegia. Cât câștigă un mecanic

Dacă sunteți specializați în mecanică, există o firmă care caută mecanic semiremorcă. Se lucreaza in diferite orase din Norvegia. Sarcini la locul de munca: reparatii mecanice la semiremorci (frane, suspensii, sisteme pneumatice, lumini). Se executa si reparatiile caroseriei: sudare, taiere, inlocuire panouri, montare de unitati frigorifice (Thermo King, Carrier). Se oferă între 20 și 22 de euro brut pe oră.

Angajatorul ajuta la gasirea cazarii si acopera costurile de cazare pentru prima luna pana la 5000 NOK (515 euro) sau costurile carantinei obligatorii. De asemenea, acopera costul calatoriei in Norvegia, pana la 1500 NOK (155 euro) si ajuta la stabilirea in Norvegia (biroul fiscal, inregistrarea in sistemul norvegian). Un mecanic auto de camioane și autobuze câștigă între 20 și 24 de euro brut pe oră, un vopsitor auto poate lua între 19 și 24 de euro, iar un tinichigiu între 19 și 25 de euro brut pe oră.

Salarii în Norvegia. Cât câștigă medicii

O altă firmă caută în România medici specialiști. „Se va lucra in diferite spitale si centre medicale din Norvegia, intr-un mediu multicultural si international, in care medicii europeni pot comunica in spaniola, norvegiana, suedeza, daneza, germana, engleza. Se organizeaza curs intensiv online de limba norvegiana (pana la 01.06.2021) pentru a ajunge la nivelul B2, pentru care se va face testare la fiecare 3 luni. Colaborare cu colegi angajati si calificati intr-un mediu interdisciplinar”, se arată în anunțul de angajare.

Se cere limba engleză și norvegiană, nivel B2, obținut în urma unui curs online. Salariul este cuprins între 57.700 și 71.100 euro brut pe an. Se oferă pachet de relocare, inclusiv bilete de avion si servicii de mutare, scheme de pensii si asigurari bune, oportunitati de dezvoltare profesionala, ajutor pe tot parcursul intregului proces de mutare in Norvegia.

Durata contractului este de 1-2 ani, vor fi acorduri individuale/conditii de lucru flexibile (cu jumatate de norma, cu norma intreaga sau doar perioade intensive pe tot parcursul anului).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here