Salariate de la DGASPC Vrancea, cercetate disciplinar pentru că au primit brânză și pătrunjel

Salariate de DGASPC Vrancea, cercetate disciplinar pentru că au primit brânză și câteva legături de pătrunjel
sursa: Google

Este anchetă internă la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea după ce un martor a povestit că două angajate ar fi solicitat și primit produse alimentare în timpul unei anchete sociale la domiciliu. Cele două salariate sunt cercetate disciplinar și urmează să fie audiate în cursul zilei de astăzi. Între timp, ele au fost mutate la un alt birou.

Martorul a povestit că, în timpul unei anchete sociale la domiciliul unei familii din Vrancea, angajatele DGASPC ar fi cerut la plecare un borcan de brânză și câteva legături de pătrunjel. Cantitatea nu este importantă, însă fapta contează, spun șefii celor două salariate.

„Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea se delimitează de comportamentul total nepotrivit și neadecvat a doi salariați, care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au manifestat un comportament ce contravine regulamentelor și normelor instituționale și deontologice, respectiv primirea de produse alimentare din gospodăria beneficiarilor indirecți ai serviciilor sociale”, a transmis DGASPC Vrancea.

Cele două salariate sunt, în prezent, cercetate disciplinar.

„Împotriva celor doi salariați, asupra cărora există suspiciunea săvârșirii abaterii disciplinare grave, s-a demarat cercetarea disciplinară prealabilă, sesizarea organelor de anchetă abilitate, precum și retragerea acestora din activitățile ce presupun contactul direct cu beneficiarii, până la finalizarea cercetării disciplinare”, au  precizat reprezentanții DGASPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ