S-au finalizat lucrările de reparații la pista numărul 1 de la Aeroportul Henri Coandă Otopeni

întârzieri de până la 30 de minute Se oprește curentul la Otopeni

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, a anunţat luni dimineață că a finalizat lucrările de întreţinere şi reparaţii la pista numărul 1 şi la căile de rulare a aeronavelor din Aeroportul Henri Coandă Otopeni.

CNAB a anunţat în septembrie că a început lucrări de reparaţii la pista numărul 1 de la Aeroportul Henri Coandă.

”Lucrările s-au încheiat în acest week-end şi au totalizat o suprafaţă de 67.228 mp, din care 39.483 mp la pista nr. 1 şi alţi 27.745 mp la platforme şi căi rulare a avioanelor”, se arată în comunicatul dat publicității de CNAB.

Lucrările de reparaţii s-au defăşurat în special noaptea, în afara orelor de vârf ale traficului aerian, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţilor şi pentru reducerea disconfortului pasagerilor, potrivit CNAB.

Lucrările au avut un grad de complexitate ridicat şi s-au desfăşurat sub trafic, dar au depins de condiţiile meteo, potrivit companiei. CNAB a anunţat că finalizarea lucrărilor permite operarea pistei la capacitate maximă, inclusiv în condiţii de vizibilitate redusă (ceaţă, ninsoare abundentă) sau vreme nefavorabilă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here