S-au dat condamnările definitive în dosarul Colectiv

Colectiv. Despăgubiri de peste 50 de milioane de euro, sursa: Google
Colectiv. Despăgubiri de peste 50 de milioane de euro, sursa: Google

Cristian Popescu-Piedone, în prezent edil al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Iniţial, la instanţa de fond – Tribunalul Bucureşti – Piedone, primar al Sectorului 4 la data evenimentului, primise 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, însă judecătorii de la CAB au admis, joi, apelul primarului şi au decis scăderea pedepsei la 4 ani închisoare cu executare.

În timpul procesului, judecătorii de la CAB au eliminat forma agravantă a infracţiunii de abuz în serviciu de care era acuzat Piedone. Primarul sectorului 5 a reacționat pe Facebook, arătând că a fost condamnat nevinovat.

Alin George Anastescu, patron al clubului Colectiv, a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare; Costin Mincu, patronul clubului, a fost condamnat la 8 ani de închisoare; Paul Gancea, un alt patron al clubului, 6 ani şi 4 luni; pirotehniştii Marian Moise şi Viorel Zaharia au fost condamnaţi la 6 ani şi 10 luni.

Antonina Radu, pompier al ISU Bucureşti, a primit 8 ani şi 6 luni de închisoare, iar Cristian Mihai Niţă, directorul firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here