UPDATE S-a stins din viață Sebastian Papaiani. Gabriela Firea: va fi înmormântat lângă Marin Moraru

Actorul Sebastian Papaiani a murit marți la vârsta de 80 de ani. În luna mai actorul fusese internat de urgenţă la secţia de neurologie de la Spitalul Universitar București.

UPDATE Gabriela Firea: Sebastian Papaiani va fi înmormântat la Bellu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat marți că, la solicitarea familiei actorului Sebastian Papaiani, s-a găsit un loc de veci la Cimitirul Bellu, în apropierea mormântului lui Marin Moraru. “Am aflat cu mare tristețe de decesul lui Sebastian Papaiani. Este unul dintre actorii mei favoriți și așa va rămâne în continuare. Într-adevăr, am primit o solicitare din partea familiei marelui actor pentru a încerca să rezolvăm pe cale administrativă și această problemă; este dureroasă, dar necesară. În acest moment, pot să afirm că s-a găsit un loc de veci, chiar lângă Marin Moraru”, a spus Gabriela Firea.

Sebastian Papaiani a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, promoția 1960 și în 1963 debutează în filmul/comedia regizorului Geo Zaizescu “ Un surâs în plină vară “, unde alături de tânăra și frumoasa actriță Florina Luican se face remarcat atât de critici cât și de public. Filmează an de an, atât în drame cât și în comedii și rămâne pentru totdeauna de inegalat în memoria cinefililor în rolurile :Plutonier Căpșună/ “ B.D….”, Alecu/ “ Asta seară dansăm în familie“, Păcală, Pompei/ “ Toamna bobocilor “ și mai ales Ieremia/ “ Toate pânzele sus “.

Actorul a fost decorat la pe decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

LĂSAȚI UN MESAJ