S-a modificat schimbarea: Judecătorii nu mai potz fi procurori general!

Comisia speciala parlamentara pe noile Legi ale Justitiei a renuntat la amendamentul care dadea posibilitatea ca un judecator sa fie numit la sefia Ministerului Public.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu nu susține amendamentul care prevede că judecătorii pot fi numiți direct șefi de parchete

Numirea Procurorului General al Romaniei va fi facuta strict din randul procurorilor. Posibilitatea ca un judecator sa ajunga la sefia Ministerului Public a picat.

Au eliminat amendamentul

Comisia parlamentara speciala care dezbate noile Legi ale Justitiei a eliminat amendamentul de la viitoarea Lege privind statutul judecatorilor si procurilor care prevedea ca Procurorul General este numit din randul magistratilor, deci atat din randul procurorilor, cat si din randul judecatorilor. Este vorba despre un amendament adoptat de aceeasi comisie in sedinta din 28 septembrie 2022, amendament propus de deputatul Ibarm Iusein, potrivit caruia:

„Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este numit de Presedintele Romaniei, la propunerea ministrului justitiei, cu avizul Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre magistratii care au o vechime minima de 15 ani in functia de procuror sau judecator, pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data, in acelasi mod”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.