S-a finalizat străpungerea la Pasajul Piața Sudului pe sensul Strada Nițu Vasile – Calea Văcărești

Străpungerea tunelului rutier la Pasajul Piața Sudului pe sensul Strada Nițu Vasile – Calea Văcărești a fost finalizată, a anunțat miercuri Primăria Municipiului București.

Municipalitatea a precizat că stadiul întregului proiect este de 76%, iar lucrările la pasajul rutier și pasajele pietonale sunt realizate în proporție de aproximativ 60%.

Potrivit PMB, până la sfârșitul acestei luni se va finaliza străpungerea întregului tunel și pe sensul Calea Văcărești – Strada Nițu Vasile, ulterior putând fi accelerate lucrările la structura de rezistență a pasajului. Sursa citată precizează că au mai rămas de executat finalizarea devierii rețelei de fibră optică Netcity; reîntregirea rețelei RATB; realizarea rețelei noi de semaforizare, respectiv iluminat public; finalizarea structurii pasajului rutier în interiorul tunelului, tronsoanele 2 și 3 și a structurii pasajelor pietonale 1 și 4; realizarea sistemelor de canalizare pluvială în interiorul tunelului și de realizare a sistemului rutier al pasajului; refacerea sistemului carosabil și refacerea amenajărilor urbanistice; finisajele și lucrările de arhitectură ale pasajelor.

Pasajul Rutier Piața Sudului este o lucrare care asigură fluidizarea traficului pe direcția inelului principal și pe arterele adiacente inelului median al municipiului București. „Lucrarea prezintă avantaje pe multiple planuri: sporirea capacității de circulație, creșterea vitezei de deplasare a autovehiculelor, micșorarea timpului petrecut în trafic, siguranța circulației etc. Realizarea pasajelor pietonale subterane va reuși să elimine „conflictele la suprafață” dintre circulația pietonală și circulația AUTO. Astfel, realizarea acestora, concomitent cu realizarea pasajului, duce la creșterea timpilor de semaforizare pe culoarea verde, contribuind în același timp la creșterea gradului de siguranță a circulației pietonale în intersecție”, se arată în comunicatul dat publicității de PMB.

Pasajul subteran pe direcția Calea Văcărești – Strada Nițu Vasile are o lungime totală de 356 m din care rampa Văcărești – 111 m, rampa Nițu Vasile – 160 m, lungimea în subteran- 85 m și înălțimea liberă a pasajului subteran – 5 m. Proiectul include realizarea a patru pasaje pietonale în intersecție, pe direcția str. Nițu Vasile – Calea Văcărești, de o parte și de alta a pasajului rutier și către stațiile de tramvai, și realizarea legăturii pietonale prin pasajul subteran între stația de metrou Piața Sudului și peroanele stației de tramvai aflate pe Șos. Olteniței.

Liniile de tramvai existente atât pe Calea Văcărești cât și pe șoseaua Olteniței, precum și lucrările pentru liniile de troleibuz aflate în zonă vor fi refăcute.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here