Rudel Obreja cere să plece din ţară: Starea sa de sănătate s-a agravat!

Elena Udrea
Elena udrea și Rudel Obrej, organizatorii „Galei Bute” și principalii „ctori” din dosarul de la Curtea Supremă

Avocatul fostului preşedinte al Federaţiei de Box le-a spus judecătorilor că starea de sănătate a clientului său s-a agravat în ultimele trei luni, de când a fost eliberat temporar din închisoare.

CITEŞTE ŞI: Rudel Obreja, eliberat pe caz de boală! Procurorul nu s-a opus!

Rudel Obreja și-a exprimat dorința de a rămâne în libertate şi a cerut permisiunea de a părăsi România pentru tratament. Judecătorul a rămas, momentant, în pronunţare, potrivit A3 CNN.

„Știm cu toţii, cu tot respectul pentru medicii din România şi sistemul de la noi… e mai eficient cel de afară şi asta dovedesc actele de la dosar, actele medicale. Având în vedere că toată această perioadă situaţia se înrăutăţeşte e foarte clar că trebuie să găsesc şi un alt loc în care efectiv să pot să mă operez să mă tratez eficient” a explicat Rudel Obreja.

Reacţii în spaţiul public

Cazul fostului pugilist Rudel Obreja, condamnat la 5 ani cu executare în dosarul Gala Bute, a stârnit puternice reacții în spațiul public și un val de emoții. Într-o scrisoare deschisă, acesta a implorat autoritățile să fie lăsat să se trateze de cancerul în stare avansată care i-a fost descoperit în închisoare, invocând dreptul la viață înscris în constituție.

Rudel Obreja a fost eliberat din închisoare pentru trei luni, pe 22 iulie, pentru a se trata de cancer. Fostul mare campion și, apoi, președinte al Federației Române de Box a primit cinci ani de detenție, fiind condamnat pentru evaziune fiscală, în dosarul „Gala Bute”, organizată în 2011, cu ocazia meciului dintre Lucian Bute și francezul Jean Paul Mendy. El a scăpat de penitenciar, momentan, dar sănătatea lui nu s-a îmbunătățit.

El a făcut o cerere pentru eliberarea condiționată, iar magistrații Tribunalului Ilfov l-au aprobat, dat asta nu l-a scăpat de probleme. Cu toate că a mers la cel mai bun spital să se trateze, Rudel Obreja a fost surprins într-o stare înfiorătoare. Fostul președinte al Federației de Box a mai stat 7 luni în închisoare, dar a fost eliberat la o sesizare a avocatului său, care a invocat alcătuirea ilegală a completurilor de judecători. Rudel Obreja era președinte al Federației Române de Box atunci când a fost organizată „Gala Bute”, ulterior transformată într-un mare scandal, finalizat și cu condamnarea la 6 ani de închisoare a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here