Rovana Plumb şi Dan Nica susţin astăzi interviurile pentru funcţia de comisar european

Rovana Plumb şi Dan Nica vor susţine, miercuri, interviurile cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcţia de comisar european.

„Interviurile urmează să aibă loc azi (miercuri-n.r)”, au afirmat pentru MEDIAFAX, surse din Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis vineri Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile României pentru funcţia de comisar european, şi anume pe europarlamentarii PSD Dan Nica şi Rovana Plumb. Pe 26 iulie, prim-ministrul Viorica Dăncilă preciza că ţara noastră va trimite două propuneri pentru funcţia de comisar european, „una de comisar femeie şi una de comisar bărbat”. Rovana Plumb şi Dan Nica au fost aleşi europarlamentari pe listele PSD. Ei fac parte din formaţiunea politică europeană a Socialiştilor şi Democraţilor, a doua ca reprezentare în Parlamentul European.

PNL respinge propunerile PSD

Partidul Naţional Liberal a solicitat Guvernului să retragă propunerile pentru funcţia de Comisar european – Rovana Plumb şi Dan Nica. ”Astfel de propuneri nu au șansa să treacă de Parlamentul European, riscă să facă Romania de râs și ne vor pune în situația ca România să nu poată obţine un portofoliu important din cauza vulnerabilității și slăbiciunii acestor propuneri. Atât Rovana Plumb cât şi Dan Nica au probleme de integritate foarte grave. De asemenea, au probleme legate de profesionalismul şi seriozitatea în activitatea publică. Majoritatea PSD-ALDE a făcut un zid în jurul Rovanei Plumb pentru a împiedica adoptarea cererii de urmărire penală în cazul Belina, iar pentru Dan Nica s-a cerut urmărirea penală în dosarul Microsoft.”, susţine PNL.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*