Rovana Plumb nu va fi comisar european. Candidatura, respinsă cu largă majoritate

Rovana Plumb audiată joi la Bruxelles privind neconcordanțe în declarația de avere
Rovana Plumb, sursa foto: Hotnews

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia juridică a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

„Breaking news. Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum, cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abţinut 2 europarlamentari”, a scris Siegfried Mureşan, joi, pe Facebook.

Eurodeputatul PNL a adăugat că „fără avizul Comisiei Juridice audirea din Comisia de Transport nu poate avea loc”.

Votul vine după ce Plumb a fost audiat, joi, în Comisia JURI a Parlamentului European, în legătură cu nepotrivirile din declaraţiile de avere.

Rovana Plumb. Neconcordanțe în declarația de avere

În 10 septembrie, preşedintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunţat că Rovana Plumb, propusă de România pentru funcţia de comisar european, va avea portofoliul Transporturi.

Potrivit unei note interne, în cazul respingerii Rovanei Plumb a cântărit greu faptul că din declaraţia de avere/interese depusă la Comisie ar lipsi informaţii privind două credite. Europarlamentarii au vrut să primească clarificări suplimentare legate de aceste împrumuturi.

În total, 9 dintre comisarii europeni desemnaţi ar fi depus declaraţii de interese “incomplete, suspecte sau şocante”. Cum audierile au loc cu uşile închise, au apărut public doar frânturi de informaţii despre aceste probleme, din cauza cărora Comisia JURI nu le-a dat încă undă verde viitorilor membri ai Comisiei Europene conduse de Ursula von der Leyen.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ