Ce li se pregătește românilor care muncesc în străinătate

Munca în străinătate
Ce li se pregătește românilor care muncesc în străinătate

Românii care muncesc în străinătate vor putea trimite bani în țară fără să plătească vreun comision. Cel puțin așa promite ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

 
Teodorovici a anunțat că la CEC se lucrează la un produs, ce va fi lansat probabil în luna septembrie, prin care se vor putea trimite bani acasă fără niciun fel de comision. „Românii trimit bani acasă, foarte bine. Plătesc de multe ori comisioane pentru acest lucru. CEC-ul şi noi de la stat, fiind patronul acestei bănci, va deschide câteva sucursale în ţările unde există mari comunităţi de români, se vor încheia convenţii cu băncile din acele state, pentru ca orice transfer de fonduri către România să se facă fără niciun fel de comision. Deci statul preia acest comision şi oamenii pot să trimită acasă familiilor ce sumă doresc, fără niciun cost”, a declarat Teodorovici, citat de Agerpres.

El a mai informat, la o întâlnire cu românii plecați la muncă în străinătate, că se discută şi despre trimiterea coletelor, prin Poşta Română, fără comision, în Uniunea Europeană.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here