Românii, tot mai puțin interesați să se vaccineze. Doar 8.284 persoane vaccinate anti-COVID cu prima doză în ultimele 24 de ore, cel mai mic număr de persoane imunizate din ultimele patru luni

Tabel vaccinare . Sursa foto: Facebook/ ROVaccinare:
Tabel vaccinare . Sursa foto: Facebook/ ROVaccinare:

Doar 8.284 de persoane au fost vaccinate anti-COVID cu prima doză în ultimele 24 de ore, conform datelor existente pe data de 19 iunie. Acesta este cel mai mic număr de persoane din ultimele patru luni.

Din 14 februarie nu s-a mai înregistrat un număr atât de mic de persoane care s-au imunizat cu prima doză. Atunci nu era posibilitatea de programare pentru populația generală, care a demarat pe 15 martie.

 Vaccinarea nu mai atrage românii

Campania de vaccinare merge tot greu. Pragul de 5 milioane de persoane vaccinate cel puțin cu prima doză, stabilit inițial pentru 1 iunie, nu va fi atins nici la 1 iulie, în ritmul actual.

Atingerea imunității de turmă prin vaccinarea a circa 10 milioane de români până în septembrie pare la acest moment departe de a putea fi atinsă.

După Republica Moldova, România a anunțat că donează vaccinuri și Ucrainei și Serbiei. Autoritățile de la București au adoptat o ordonanță de urgență care reglementează vânzarea dozelor de vaccin.

Autoritățile din România au solicitat furnizorilor să trimită în iunie doar 2,6 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID. Acesta este cu 4,5 milioane de doze mai puține decât trebuia să primească, fiind există riscul că dozele să expire, din cauza interesului mic pentru imunizare.

Numărul total de persoane vaccinate cel puțin cu o doză a ajuns la 4.627.395, potrivit g4media.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here