Românii, liberi să circule și în Elveția de la 1 iunie

Românii, liberi să circule și în Elveția de la 1 iunie
Foto: BlitzNews

Luna viitoare încetează clauza de salvgardare care limita libera circulație a românilor în Țara Cantoanelor. Românii, liberi să circule și în Elveția de la 1 iunie.

Decizia Consiliului Federal din Elveţia de a acorda libera circulaţie cetăţenilor români de la 1 iunie 2019 a fost anunțată de Klaus Iohannis încă din noiembrie 2018. Atunci, președintele României spunea că Elveția nu va mai impune restricții muncitorilor români după luna mai a.c., respectiv după expirarea clauzei de salvgardare prelungită, pentru un an, în aprilie 2018.

Încetarea clauzei și acordarea dreptului de liberă circulație cetățenilor români și bulgari a fost salutată de ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba.
“Salut decizia Consiliului Federal din Elveţia de a acorda libera circulaţie cetăţenilor români de la 1 iunie 2019. Încetează astfel clauza de salvgardare care limita acest drept pentru cetăţenii români şi bulgari. Decizia este una firească, asigurând drepturi egale cetăţenilor UE”, a comentat Ciamba evenimentul, pe contul său de Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

*