Românii din Timoc, vizitați de un deputat liberal. Promisiunile deșarte ale parlamentarului

Românii din Timoc

Românii din Timoc l-au primit în acest weekend pe deputatul PNL Daniel Gheorghe. Parlamentarul i-a asigurat pe românii timoceni că prezența sa în Timoc este semnul că România și Parlamentul României nu i-au uitat, ci dimpotrivă.

Deputatul a afirmat că Romania are obligația să susțină această comunitate, ale cărei drepturi nu sunt recunoscute de statul sârb. El crede că noul Guvern va fi mult mai atent de problemele românilor din afara granițelor și că îl va informa pe liderul PNL Ludovic Orban care este desemnat de președintele României să conducă noul Guvern de la București despre toate problemele pe care le au românii din Timoc.

Declarația deputatului PNL Daniel Gheorghe, spunem noi, este fără acoperire, ținând cont că Ludovic Orban a anunțat că una dintre primele măsuri pe care le va lua ca șef al Guvernului va fi desființarea mai multor ministere, printre care și MINISTERUL PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI.

Problemele cu care se confruntă românii din Timoc

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a vizitat, mai întâi, orașul Bor și două sate din înprejurimi, Crivel și Metovnița, unde a discutat cu membrii comunității românești. Pe lângă lipsa celor mai elementare drepturi, precum școală, biserici și mass-media în limba maternă, etnicii români care trăiesc în această zonă au probleme și cu pouarea masivă generată de combinatul de cupru dRTB Bor, preluat de compania chineză ZiJin.

Locuitori acestor sate românești s-au plâns că problemele legate de poluare s-au agravat după ce combinatul a fost preluat de chinezi. Mai mult, românii din satul Criveli s-au adresat tuturor instanțele din Serbia, de la primărie până la Guvern, dar din păcate nu au primit niciun răspuns.

Parlamentarul român a trecut și pe la biserica românească din Bor, situată la periferia orașului, în cartierul Brezonic, unde a discutat cu preoții români Ovidiu Ursu, parohul Gornanei, și cu Ionuț Mariuță, parohul Borului. Preoții au vorbit despre greutățile pe care le au, despre interzicerea construirii lacașelor de cult și despre actelor date de primari pentru interzicerea slujirii în limba română în bisericile pe care s-au construit.

Deputatul Daniel Gheorghe a vizitat, a doua zi, sediul Partidului Neamului Românesc unde a vorbit cu reprezentanții acestui partid. Membri PNR au reiterat nerespectarea drepturilor românilor de către statul sârb, dar și despre o politica discutabilă pe care o are România în protejarea românilor din Serbia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here