Românii din Marea Britanie se pregătesc de o nouă etapă de relaxare a restricțiilor anti-COVID

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Autoritățile din Marea Britanie pregătesc o nouă etapă de relaxare a restricțiilor, după ce a reușit să vaccineze două treimi din populația adultă. Vor fi permise întâlnirile în exterior de până la 30 de persoane, iar măștile nu mai sunt obligatorii în școli. „Trebuie să vă cer să continuați distanțarea socială, să rămânem vigilenți”, a declarat Boris Johnson.

Autoritățile sanitare britanice au transmis că „datorită eforturilor cetățenilor în ceea ce privește distanțarea socială, dar și a impactului pe care începem să-l vedem grație programului de vaccinare, numărul cazurilor, decesele și presiunea COVID din spitale au scăzut în mod constant”.

Printre altele, elevii nu vor mai trebui să poarte mască în școli, restaurantele vor putea să redeschidă activitățile la interior. La întâlnirile în aer liber vor putea participa grupuri de 30 de persoane.

La interior vor putea sta șase persoane la o masă sau persoanele din două gospodării concomitent la o masă. Cinematografele, muzeele și zonele de joacă pentru copii din interior se vor putea redeschide.

Teatrele, sălile de concerte, centrele de conferințe și stadioanele sportive se pot redeschide, evenimentele mai mari din aceste zone putând fi reluate cu limite de capacitate. Nuntile, recepțiile și alte evenimente pot avea loc în limita a 30 de persoane.

Interzicerea călătoriilor internaționale se va încheia, iar cetățenii vor fi liberi să călătorească în țările din zona verde.

Noile relaxări vor fi implementate din 17 mai. Două treimi din populație s-au vaccinat, 35 de milioane de persoane cu o doză, iar 18 milioane de persoane au primit inclusiv a doua doză.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.