Românii din Austria cer demisia cancelarului Karl Nehammer: Datorită miliardelor de euro care ies din România prin firmele austriece!

În jur de 200 de români, familii mixte, dar și câțiva austrieci, nemulțumiți de atitudinea cancelarului austriac Karl Nehammer față de poporul român au protestat în fața biroului acestuia și i-au cerut cancelarului demisia.

CITEŞTE ŞI: Sorin Grindeanu și-a anulat vacanța cu familia în Austria în semn de boicot

Românii au avut, duminică, o manifestație de protest, în fața biroului cancelarului Karl Nehammer, în urma votului dat de Austria împotriva intrării României în spațiul Schengen.

La manifestație au participat în jur de 200 de români, familii mixte, dar și câțiva austrieci, nemulțumiți de atitudinea cancelarului față de poporul român, anunță, luni, Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE).

Românii din Austria i-au transmis un mesaj clar de nemulțumire premierului austriac, arătând că sunt prezenți în Austria pentru că acolo lucrează, acolo își plătesc taxele (unii dintre ei de mai mult de 45 de ani) și contribuie împreună cu poporul austriac la prosperitatea țării.

„Datorită bunelor relații dintre cele două popoare, datorită miliardelor de euro care ies din România prin firmele austriece, datorită lemnului cărat în Austria ani de zile, datorită comunității de români atât de bine integrată, cât și a multor altor motive, votul favorabil pentru intrarea României in spatiul Schengen, este o normalitate, nu o cerere din partea noastră, iar dacă nu puteți să exprimați corect acest lucru, trebuie să plecați acasă”, au transmis românii în fața biroului cancelarului Austriei.

Ce au scandat

Manifestanții au scandat în fața cancelariei „rücktritt, rücktritt”, adică „demisia, demisia”.

La sfârșitul protestului organizatorii au redactat o scrisoare către cancelarul Karl Nehammer în care s-a cerut reevaluarea urgentă a poziției lui.

„Este poate pentru prima dată când românii din țară s-au unit cu cei din diaspora, într-un glas, pentru binele poporului român. În țările europene locuiește o comunitate însemnată de români, iar ceea ce s-a întâmplat ieri la Viena ar trebui să fie un semnal clar și pentru alte țări care ar cocheta cu votul negativ împotriva intrării României în spațiul Schengen” a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.