Românii care vin în Italia nu vor mai sta în carantină, începând cu 17 mai

Italia. Sursa foto: pexels-photo-4913462
Italia. Sursa foto: pexels-photo-4913462

Italia renunță începând de duminică, 17 mai, la carantina obligatorie de cinci zile impusă persoanelor care vin din România. Dar și din toată statele Uniunii Europeane, precum și din Marea Britanie și Israel.

Potrivit anunțului Guvernului italian facut vineri, pentru a intra în țară este necesar efectuarea unui test Covid negativ. 

Ce vor trebui sa prezinte cei care intră în Italia

„Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat un decret care prevede intrarea din țările din UE și din spațiul Schengen, precum și din Marea Britanie și Israel, cu un test negativ. S-a depășit sistemul actual de mini-carantină”, ​​a declarat vineri un purtător de cuvânt al ministerului.

Vizitatorii din aceste țări erau obligați să intre într-o carantină de cinci zile. Dar și să facă două teste pentru coronavirus. Vizitatorii vor trebui acum doar să prezinte dovada unui rezultat negativ al testului. Autoritățile italiene vor furnizeza și alte detalii privind noile reguli de călătorie.

Italia va extinde și așa-numitele zboruri „fără Covid”. Acestea sunt valabile în prezent către și dinspre Statele Unite ale Americii, către Canada, Japonia și Emiratele Arabe Unite. Măsurile care interzic sosirile din Brazilia au fost extinse.

Italia vrea relanxarea turismului

Italia dorește să le permită turiștilor din Statele Unite, Canada și Japonia să vină în țară fără carantină, dacă au fost vaccinați, a declarat premierul Mario Draghi.

Liderii țărilor G7 , Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, SUA și UE  se vor intalni în perioada 11-13 iunie, urmand sa discute si despre călătorii.

Potrivit premierului Mario Draghi, revenirea turiștilor este vitală pentru recuperarea celei de-a treia economii din zona euro. Italia a fost una dintre țările UE cele mai afectate de coronavirus.

Terasele cafenelelor și restaurantelor au fost redeschise în „zonele galbene” ale Italiei luna trecută. Muzeele și cinematografele s-au redeschis. Interdicția de circulație în timpul nopții, după ora 22:00, a rămas valabilă, potrivit digi24.ro.

Rata infecțiilor din Italia a scazut în ultimele săptămâni. Până în prezent, aproximativ 26 de milioane de doze au fost administrate în Italia care are 60 de milioane de locuitori. Aproximativ opt milioane de persoane sunt complet vaccinate.

.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.