Românii care au mașini mai vechi de 15 ani ar putea plăti o nouă taxă, potrivit PNRR

În Planul Național de Redresare și Reziliență trimis de către România la Bruxelles se discută despre un nou regulament pentru șoferii care au mașini mai vechi de 15 ani. Aceștia riscă să fie taxați sau să nu mai poată să înmatriculeze vehiculele respective.

„Poate nu va fi numită taxă, poate va fi numită altfel. Din sursele pe care le am eu, se doreşte ca taxa să ia în calcul şi emisiile de CO2 ale maşinii respective. Mai mult, sunt unii care spun că trebuie să diferenţiem în funcţie de cât mergi. Deci vom avea parte de o schimbare, fie că vom plăti o rovinietă mai scumpă, un impozit mai mare sau, la pompă, preţul benzinei sau al motorinei va fi mai mare. Una din variantele astea sau o combinaţie între ele”, anunță Alin Tănase, Greenpeace, potrivit Știrile Protv.

De asemenea, se vorbeşte despre descurajarea înmatriculării maşinilor mai vechi de 15 ani.

„Măsura de reducere a numărului de maşini mai vechi de 15 ani a fost introdusă în PNRR în ultimele zile, în ultima perioadă de negocieri cu Comisia. A fost o recomandare a comisiei. Se va discuta cu Ministerul de Interne, unde se fac înmatriculările, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Mediului şi în scurt timp vom veni cu o propunere”, spune Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here